Yaklaşık 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde, UEFA standartlarına uygun olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 150 milyon liraya inşa edilen Yeni Sakarya Atatürk Stadı, 8 Ekim 2017'de Sakaryaspor ile Kahramanmaraşspor arasında oynanan maçla taraftara kapılarını açmıştı.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, stadyumun futbol dışında da diğer branşlara hizmet verebilmesi için "Yaşayan Stadyum" projesini başlattı.

Proje kapsamında atletizm, boks, judo, güreş, karate, eskrim ve diğer spor branşları için maraton ve kale arkaları tribünlerinin alt kısımları, cep salonlarına dönüştürülmeye başlandı.

Yapımı tamamlanan 12 salonda ekipmanların yerleştirilmesine başlanırken, diğer 10 salonda ise tadilat işlemleri devam ediyor.

Maraton tribünün altındaki alanda yaklaşık 700 bin liraya 120 metre uzunluğunda kapalı atletizm pistinin de inşa edildiği proje kapsamında soyunma, antrenör ve dinlenme odaları ile mescitler sporseverlerin kullanımına sunuldu.

Projeyle stadyumun dışarısında da uluslararası müsabakaların düzenlenebileceği salon, halı saha, cimnastik salonu, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortları, yürüyüş parkuru ile piknik alanlarının yapılması planlanıyor.

Her spor branşına hizmet verebilme adına hayata geçirilen "Yaşayan Stadyum", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimi kapsamında bugün itibarıyla sporcuları ağırlamaya başlayacak denilirken Düzce spor kamuoyu Sakarya ilini kıskandıklarını Düzce ne zaman böyle olacak dediler.