Düzce amatör futbolda son haftalarda yaşanan olumsuz olaylarla ilgili tüm taban birlikleri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erdoğan Bıyık başkanlığında bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Yaşanan olayların çözümü için toplantı yapma gereği duyduklarını belirten Bıyık, ASKF olarak olaylara duyarsız kaldıkları gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Biz ders dersimize çalışıyoruz

Bıyık, “Sahalarımızda futbolun dışında olaylar gerçekleşmekte. Uzun yıllardan bu yana bu derece olaylar gelişmemişti. Futbolda her zaman bir hareket, sevinç, agresiflik olur ama fiili hareket olarak futbolumuzu, kulüplerimizi, hakemleri yaralayan hareketlerle bu denli karşılaşmamıştık. Bunun çözümü için il disiplin kurulu, hakem birliği, il temsilciliği olarak bir toplantı yaptık. Toplantı sonucunda il disiplin kurulunun statüye dayanarak kararlar verdiği, bu cezalarında yapılan fiillere göre yetersiz olduğu, cezaların daha alt boyuttan verildiği anlaşılmıştır. Basında sanki ASKF başkanı taban birlikleri ile görüşmüyor, toplantı yapmıyor bu sorunlara çözüm bulunamıyor gibi bilgisizce yazılan yazılar var. Biz ders dersimize çalışıyoruz. Futbolu ne kadar daha yükseğe çıkartabiliriz ne kadar daha övünç kazanabiliriz diye uğraşan ve bu işten menfaati olmayan insanlarız.”diye konuştu.

“Futbol sahaları savaş alanı değil” diyen Bıyık bundan sonra futbol il disiplin kurulunda sicile dayalı ceza sistemi uygulanacağını belirtti.

Son zamanlarda oyunu yöneten hakemlere yapılan fiili saldırıları kınayan Bıyık, “Bunun hiçbir şekilde kabulü olamaz. Aynı şekilde devamı söz konusu olduğunda da daha ağır cezalar verilecek. Bir maç alanında hangi sebeple olursa olsun fiili ve küfürlü saldırıda bulunanın o sahada işi yok.”diye konuştu.

Hakeme cezayı futbolcu, teknik adam kesemez