Düzce’de önemli bir ihtiyaç olan ve yıllardır özlemi çekilen modern stadyum için bekleyiş devam ededursun, komşu illerde parmak ısırtacak yatırımlar hayata geçmeye devam ediyor.

“Yatırım rafa mı kalktı?”
Son olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın referandum mitingi için geldiği Düzce’de kırmızı-lacivertli taraftara yeni stadyum sözü vermesi üzerine kurulan hayaller herhangi bir girişimin görülmemesi nedeniyle “Yatırım rafa mı kalktı?” dedirtiyor. 18 Temmuz Stadı’nın yetersizliğinin sık sık tartışma konusu olduğu Düzce’de kulüpler ve taraftarların dört gözle beklediği modern stadyum için hala somut bir adım atılmazken, Sakarya’da 28 bin 154 kişilik Yeni Sakarya Atatürk Stadı bugün oynanacak ilk karşılaşma ile kapılarını açıyor.

Sakarya’ya UEFA standartlarında yeni stat
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından iki yıl önce Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde inşasına başlanan Yeni Sakarya Atatürk Stadı, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla hızla tamamlandı. Yaklaşık 128 dönüm arazinin 28 dönümü üzerinde, UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen statta sosyal donatıların yanı sıra 18 asansör, 29 loca, mescitler, emzirme odaları ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Engelli vatandaşların da rahat şekilde kullanabileceği statta, 495 kişilik VIP tribünü, 232 loca, 378 kişilik basın tribünü, 150 engelli seyirci koltuğu yer alıyor. Yeni stadın bodrum katında 8'i engelli, 151 araçlık kapalı otopark, çevresinde ise 77'si engelli, bin 342 araçlık açık otopark hizmet verecek.



Öte yandan, Sakarya’ya yapılması için talimatın, Düzce’ye yalnızca sözü verilen yeni stadyum için girişimlerin ne zaman başlayacağı merak edilirken böyle büyük bir eksiğin bir an önce giderilmesi gerekiyor.

Haber: Ö. YILMAZ