Cumayeri ilçesinde yapım çalışmaları devam eden motor sporları pisti için sık sık Düzce’ye ziyaretler gerçekleştiren ve yatırımın yakından takip eden Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Süpersport Şampiyonası'nın Fransa ayağında geçirdiği kaza sonucunda yaralandı.



Kötü hava muhalefeti nedeniyle yarış pistinde büyük bir kaza geçiren Sofuoğlu, kaza sonrasında Fransa’da bir hastaneye kaldırıldı. Sakaryalı Milli Motosikletçinin bel ve kalçasında 3 ciddi kırığın bulunduğu öğrenildi.

Sofuoğlu bu sabah ise ambulans uçakla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Burada ameliyat olacağı öğrenilen Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle sezonu kapatması bekleniyor.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa'da pistte kaza geçiren Kenan Sofuoğlu kardeşimle telefonda görüşüp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İnşallah kısa sürede iyileşecek." ifadelerini kullandı.



Haber: Ö. YILMAZ