İstanbul Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde 14 üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kendi ürettikleri beton kanolarla katıldıkları yarış etkinliğine; Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden; Öğretim Üyesi ve “Konuralp Beton Kano Takımı” Akademik Danışmanı Prof. Dr. Serkan Subaşı, Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Yrd. Doç. Dr. Latif Onur Uğur ve öğrenciler katılım sağladı.

18 üniversiteden 23 takım başvurdu
18 üniversiteden 23 takım başvurduğu yarışmanın finallerinde; İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (2 kano), Dokuz Eylül Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi’nden oluşan 14 takım yarıştı. Yarışmada, tasarım raporu, rapor sunumu, kano sergisi ve sportif yarışlar olmak üzere farklı kategorilerde değerlendirilen takımlar yarışmanın ikinci günü sportif yarışlarda ter döktü. 



“Konuralp Beton Kano” takımı rakiplerine şans tanımadı
İki kişilik 1 km dayanıklılık ile dört kişilik ve iki kişilik sürat yarışları olmak üzere 3 ayrı kategoriden oluşan Beton Kano Yarışları’nda; üç kategoride de rakiplerine şans tanımayan Düzce Üniversitesi “Konuralp Beton Kano” takımı, topladığı 84 puanla şampiyonluk kupasının ve 7 bin liralık ödülün sahibi oldu.



Yarışlarda, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi 77,02 puanla ikinci, Balıkesir Üniversitesi 76,59 puanla üçüncü olurken, Gaziantep Üniversitesi 64,81 puanla dördüncü oldu.

“Uygulamalı eğitime verdiğimiz önemin meyvelerini alıyoruz”
Düzenlenen ödül törenlerinin ardından görüşlerini dile getiren Konuralp Beton Kano Takımı Akademik Danışmanı Prof. Dr. Serkan Subaşı, bu tür yarışmaların Amerika’da uzun yıllardır yapıldığını dile getirerek, Türkiye’de daha yeni yeni duyulmaya başladığını söyledi. Yarış için çalışmalara 3 ay önceden başladıklarını ve her türlü hava koşullarında ara vermeden büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Subaşı, “Teknoloji Fakültesi olarak uygulamalı eğitime verdiğimiz önemin meyvelerini alıyoruz. Öğrencilerimiz tamamen kendi emekleri ile çok güzel bir beton kano ortaya çıkardılar. Özverili çalışmaları ve sergiledikleri ekip mücadelesi için öğrencilerimi gönülden kutluyorum. Öğrencilerimizin iyi yetişmiş birer mühendis olarak iş hayatlarında da başarılı olacaklarına inanıyorum. Takım Kaptanı Burak Kaan Akbınar, Uğur Büşra Güneş, Sefa Güntepe, Mahmut Ekrem Yanar, Erdem Demir, Ekrem Gümüş, İskender Satı, Mustafa İlyas Sarıahmetoğlu, Sedat Küçükuluçay ve Furkan Soylu’dan oluşan tüm takım üyelerine, bizlere yaşattıkları mutluluk için teşekkür ederiz.” diyerek öğrencilerinin başarılı çalışmalarından dolayı gurur duyduğunu açıkladı.