“Türkiye Oryantiring Şampiyonası” Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED) işbirliği ile Düzce’de yapılacak.

19-21 Mayıs tarihlerinde Düzce’nin çeşitli yerlerinde yapılacak olan şampiyonanın hazırlıkları başladı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz,Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i ziyaret ederek çalışmalardaki son durumu yerinde gördü.

Her türlü desteği vermeye hazırız
Dağlı ziyarette, oryantiring için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Düzce’nin oryantiring sporu için elverişli olduğu bir yerde konuma sahip olduğunu belirten Dağlı,“Başarılı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra da oryantiring ile ilgili her türlü faaliyete açık olduğumuzu, desteklerimizin hazır olduğunu özelliklebelirtmek istiyorum” dedi.

“Milli Takım tespit edilecek”
Akyüz 19-21 Mayıs tarihleri arasında Düzce’nin çeşitli yerlerinde yapılacak olan şampiyona hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Oryantring Federasyonu olarak da Düzce’yi seçmek hem Gençlik ve Spor Haftası’nda burada olması çok da anlamlı oldu diye düşünüyorum. Bin 500 kişi buranın çok farklı yerlerinde konaklayacaklar. Bu üç gün boyunca da çok dolu dolu bir program geçecek. Bunlardan bir tanesi Çarşamba ve Perşembe günü labirent oryantiringi olacak. Onun dışında Cuma günü hem merkezde Yörükler Bölgesi’nde bir yarış gündüz, akşamında da gece oryantiringi yapılacak. Düzce gece oryantiringiyle sanıyorum tanışmadı. Bu vesileyle ilk defa burada yapacağız bunu ve kalabalık bir grup bekliyoruz. Onun dışında yine cumartesi ve pazar da Kaynaşlı ve merkezde yine iki farklı noktada yarışımız olacak. Bunun sonunda da Pazar günü bir ligin sezon başından bu yana yapılan tüm yarışmaların sonunda Türkiye şampiyonasında dereceye girenlere kupa ve madalyaları verilecek ve bunun sonunda da Türk Milli Takımı tespit edilecek ve Uluslararası Dünya Şampiyonaları’na gidecek olan takım belirlenecek. Bunun için güzel bir yer, güzel bir tarih ve güzel bir havada sorunsuz bir şekilde Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün desteği ile güzel bir organizasyon olacak diye düşünüyorum.”

Akyüz Başkan Keleş ve yetkililerle birlikte bir basın toplantısında bir araya geldi. Basın toplantısının ardından öğrencilerle bir araya gelinerek parkurlar tanıtıldı.