1969 yılında kurulan ve Düzce’nin bir diğer köklü kulüplerinden Çiftlik Gençlikspor yaptığı kongre ile yeni yönetimini belirledi. Aydın Kubilay’ın tekrar Başkanlığa seçildiği yeni yönetim kurulu,  Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Bıyık, köy Muhtarı Ahmet Emin Atay, sarı siyahlı takıma uzun süredir desteğini esirgemeyen iş insanı Mahmut Çodur,  antrenörler ve kulübü hizmete geçenlerin de hazır bulunduğu bir toplantı düzenledi. Evcek Köy  Yaşam alanında düzenlenen toplantıda Çiftlik Gençlik Spor’un 2021-2022 futbol sezonun planlaması, hizmeti geçenlere plaket töreni ve mukavele imza töreni vardı.

“AHMET HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Aydın Kubilay, Emektar hocamız var bizim. Ahmet Yıldırım. Hocamız bugüne kadar sağ olsun bizim takımımızın her şeyini yükünü hamallığını her şeyini yaptı. Ona ayrıca ben burada başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum huzurunuzda. Dolayısıyla bu yemekte bir araya gelelim bu heyecanı biraz daha maksimum seviyeye çıkartırız diye düşündük. Muhtarımda sağ olsun bu organizasyonu o yaptı, o ve arkadaşları düşündü. Dolayısıyla tabii ki, bizler 15 yıldır devam ettirdik, bir şekilde ismimizi mahallemizi, köyümüzden başladık, mahalle olarak da devam edecek. İnşallah gençlerin hedeflerini bilmiyorum ama, herhalde bir 30 yıl falan düşünüyorlardır. Dolayısıyla ben kabul etmem aksi taktirde.  Onun için onlardan böyle bir performans bekliyorum.” dedi.

“YENİ YÖNETİM”DEN AYNI HEYACANI BEKLİYORUZ”

Aydın Kubilay konuşmasını şöyle devam ettirdi: Bizler,yönetim kurulundaki arkadaşlarda taktir ederse onu da buradan açıklamak istiyorum. Yeni bir yönetimle en kısa zamanda o heyecanı daha da pekiştirerek devam etmenizi, bununla ilgilide bizlere dönüş yapacağınızı, Ahmet Bey muhtarımızın öyle bir şansınızda var.  Futbol adamı kendisi, alt yapıdan beri. Biz köy olarak, takım olarak sadece bir takımla değil, birçok takımla alt yapıdan futbolcu yetiştirip, birkaç yıl sonra a takımda futbolcularımızı  gördük. İnşallah o sayıyı siz de  artıracaksınız. Fakat istiyorum ki, bölgedeki etkileşimleri de kullanmalısınız. Nedir işte mahalleler var, köyler var bunların hepsi bölgede tek kulübüz. Dolayısıyla oralardan da faydalanmanızı istiyoruz. Bizim hedeflerimizde bu sürekli vardı, zaman zaman oldu,zaman zaman kopukluklar oldu.  Ama 1. Amatörde ve Süper Amatörde 2. Amatörde olmadık hiç sanıyorum. Evet ilk senemiz 2. Amatördür ondan sonra 1.Amatör Süper Amatör daha sonra 1. Amatörde devam ettik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü bizim asıl amacımız gayemiz şuydu; köydeki gençleri köylerdeki gençleri A takım U-16, U 12-13 biz her yaş grubundan takım yaptık. Üç alty yapı bir A takımla çalıştığımız dönemler oldu. Bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdi bakıyoruz spor adamları şöyle diyorlar; Alt yapı, alt yapı, alt yapı.  Evet bir aile çekirdek bir yapıdır baktığınızda, yönetimini incelediğinizde birçok şeye yön veriyor. İşte Aile, sülale hatta işte mahalle, belde, ilçe vesaire geliyoruz. Yani biraz şey oldu ama, böyle yani alt yapıdan futbolcunuz varsa güçlüsünüz. Bugün değilseniz de, uzun vadede güçlüsünüz. Onun için inşallah sizler, bu yolda daha genç, enerjik, heyecanlı. Vazgeçmeyin, sahip çıkın. Hem sizler mutlu olun, sizden sonrakilere de bunu devam ettirme heyecanını bırakın. Evet Teşekkür ederim hepinize.”

ASKF BAŞKANI BIYIK:”GÜZEL ŞEYLER YAPIYORLAR”

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Bıyık’ta konuk olarak katıldığı toplantıda, yaptığı konuşmada, şunları ifade etti. “Sayın Başkanıma ve Tüm Yönetim Kuruluna, Sayın Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Beni de davet edip, burada aranızda olduğum için. Sayın Başkanım çok güzel şeyler söyledi, sağ olsun. Ben ASKF Başkanı olduğum zamandan beri Çiftlikspor vardı ve Sayın Başkanım sayesinde her sezon büyük bir mücadele veriyorlar. Altyapıda  olsun,  amatörde olsun. Onun için kendisini tebrik ediyorum.”

“BUGÜN ARTIK KULÜP KABUK DEĞİŞTİRECEK GİBİ”

Çiftlik Gençlikspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Dursun da yaptığı konuşmada şu görüşlerini dile getirdi.”Aydın Başkan, arkadaşlar hepiniz tekrar hoş geldiniz, Bence bugün artık Çiftlikspor kabuk değiştirecek gibi görünüyor. Ben de çok heyecanlandım. Güzel bir kalabalık var. Bu birliktelik devam ederse inşallah iyi sonuçlar alınır. Tabii bu sonuç ne demek hani sportif başarı mıdır yoksa altyapıyı güçlendirmek midir bunu herhalde biraz sonra kendi aramızda tartışacağız. Takımın hedefleri nelerdir? Bunları tekrar bir masaya yatırmak gerekiyor. Ama ben hep birlikte bunları başarabileceğimizi düşünüyorum. Bugüne kadar başkanımız Aydın Kubilay ve arkadaşlar yönetim kurulu tabii ki Ahmet hocamızla birlikte elimizden geleni yaptık. Bundan sonra işte bu bir bayrak yarışıdır bayrağı teslim edeceğiz şimdi artık. Yine tabii birlikteyiz yine destekleyeceğiz yine takımımıza sahip çıkacağız. İnşallah güzel sonuçlar elde ederiz. Teşekkür ederim. İyi akşamlar diliyorum.”

 “BEN KULÜBÜN  KURULUŞUNDA VARIM”

Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Atay, yaptığı konuşmada şunları ifade etti. “Bu kulübün kuruluşundan beri varım, olmaya da devam ettim. İrfan Başkanıma, Aydın Başkanıma özellikle teşekkür ediyorum, ta başından beri bu kulübü sahiplendiler. Ahmet hocama teşekkür ediyorum, başından beri o da vardı. Mahmut bey burada yine, Çok uzun süre bizim sponsorluğumuzu yaptı. Ona da çok teşekkür ediyorum. Futbol sayesinde birçok gencimizin belki hayata bakışı değişti,hayat felsefesi değişti. Bu anlamda başarılı olduğumuza inanıyorum. Her şey illa şampiyonluk değil. Bu gençlerin hayatında mutlaka çok farklı tecrübeler edindi, bu gençler, futbol sayesinde. Bu akşamki kalabalığı görünce ben de heyecanlandım, inşallah ümit varım. Kulüp devam edecek, daha güzel bir şekilde devam edecek diye düşünüyorum. Dediğim gibi bu kulübün kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bayram Beye çok teşekkür ediyorum, kendisi il dışında herhalde. Bayram Ali Kubilay hocamıza, başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her zaman bir onursal başkan olarak başımızda oldu, her zaman bize abilik yaptı. Ona özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah güzel şeyler olur. Allaha emanet olun, hayırlı akşamlar.”

Futbolsever İş Adamı Mahmut Çodur"Kendimi İstanbul'daki Çiftliklilerin temsilcisi olarak görüyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle tamamladı:”Bu kulüp köklü bir kulüp. Bu köydeki her ailenin burada top oynamışlığı var. Amcalarımız, dayılarımız herkes burada oynamış. Manevi değeri çok yüksek bizim için. İnşallah bizim çocuklarımızda profesyonel olmasalar bile o formayı giyip bir damla ter dökmeleri bizim için gurur kaynağı. Çiftlikspor ne zaman bir araya gelirse ve o heyecanı görürsek bizde işin içerisinde olmayı seviyoruz. Destek veriyoruz. İnşallah bu sene geçmişte yaşadığımız başarıları tekrarlarız. Belki bir tık üzerine geçeriz."

MUHTAR ATAY: "GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”  

Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Emin Atay’da konuşmasında şunları söyledi:

"Kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzaklaştırmak için bu yola çıktık. Kulübümüzün kuruluş tarihi 1969 yılıdır. Koca Çınarımıza yakın bir kulübe sahibiz. Başkanımızın dediği gibi bu bölgede tek spor kulübü Çiftlikspor'dur. Çamköy'ünden Yığılca'ya kadar. Bu sene farklı geliyoruz. Onu açıkca söylüyorum. Yıllardır Düzce'de Çiftlikspor olarak örnek bir kulüp olduk. Altypısından üstyapısına kadar ahlaklı topçularla bu güne kadar geldik. Bugün ki toplantımızın asıl amacı bir vizyon değiştiriyoruz artık. Düzce'de amatör kulüpler içerisinde örnek olacak tek kulüp olma hedefindeyiz, hayalindeyiz. Maddi, manevi hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz. Bunu bütün Düzcelilere ve köyüm adına buradan taahhüt ediyorum."

PLAKET VE İMZA TÖRENİ

Konuşmaların ardından Antrenör Samet İlhan ve Kondisyoner, Muhammed Onur İlhan takımlarıyla sözleşme imzaladılar. İmza törenin ardından, Kulüp Başkanı Aydın Kubilay’a, Teknik Sorumlu Ahmet İlhan’a ve iş insanı Mahmut Çodur’a plaket verilerek teşekkür edildi.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ