Düzcespor’un geçtiğimiz hafta yeterli katılım olmamasını nedeniyle ertelenen kongresinde Düzcespor’a sahip çıkan olmadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen kongredeki konuşmalara ise sitem hakim oldu.

Düzcespor Kulüp Başkanı Mehmet Saygun ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu kongrede Selahattin Kudu, Bayram Ali Kubilay ve İsa Eser Divan Kurulu üyeleri olarak seçildi. Divana başkanlık eden Selahattin Kudu, Düzcespor’un başkan adayı olup olmadığını sorması üzerine salonun meraklı bekleyişi boş çıktı.

Başkan adayının çıkmadığı kongrede sahipsiz kalan Düzcespor, 15 gün bekleyişinin ardından da sahip çıkılmazsa divan heyeti Düzcespor’u kayyuma teslim edecek.

Maddi yoldan bütünleşmeyi sağlayamayınca bazı şeyler yapılamıyor”

Geçtiğimiz yıl kayyuma kalan ve Başkan Mehmet Saygun ile yönetim kurulu üyelerinin sahip çıktığı Düzcespor’un bugün gerçekleşen kongresinde Başkan Saygun yönetimi mecburen bıraktığını belirterek, gerekçelerini şöyle sıraladı:

Geçen yıl biliyorsunuz kayyuma kalmıştı takım. Biz de bazı arkadaşlarla grup oluşturarak Düzcespor’un bu haline üzüldüğümüz için takıma sahip çıkmaya karar verdik ve 5 yıllık bir planla geldik sizlerin karşısına. Bazı çalışmalar yapacaktık 5 yılın sonunda bazı hedeflerimiz vardı ancak bazı sebeplerden dolayı kongre kararı alıp yönetimi bırakmaya karar verdik. Çünkü bazı şeyler tek başınıza olmuyor. Düzce’nin bütünleşmesi gerekiyor. Biz bu bütünleşmeyi her yönüyle sağladık ama maddi yoldan bütünleşmeyi sağlayamayınca bazı şeyler yapılamıyor.”

Gelecek yönetimi sonuna kadar destekleyeceğiz”

Düzcespor için pek çok çalışma yaptıklarını kaydeden Saygun konuşmasını şöyle bitirdi:

Düzcespor için güzel çalışmalar yaptık. Basınla, Düzcespor’umuza bir tesisle ilgili çalışmalar yaptık 18 dönümlük yer aldık. İnşallah bizden sonra gelecek olan isimler ve yönetimdeki arkadaşlar da Düzcespor için bir tesis yaparlar. Düzcespor bu yıl güzel bir sezon geçirdi. Topçularımız güzel salladılar teşekkür ediyorum. Düzcespor’un 12 numarası, olmazsa olmazı siz taraftarlar Düzcespor’a sahip çıktınız. Güzel bir şey yakaladık ama playoff’u kaçırdık. İnşallah bizden sonra gelecek yönetimler çıtayı yükseltir bizlerde gelecek yönetimdeki arkadaşları sonuna kadar destekleyeceğiz.”

Darıyerli: Biz destek veremedik onlar da bırakıp gittiler

“Her şeyin, şehrin esnafı ve yerel insanlarıyla olabileceğini düşünmüyorum.” diyen Düzcespor’un eski yöneticilerinden Faruk Darıyerli şu ifadelerde bulundu:

Bu şehrin bir belediye başkanı, 3 tane milletvekili hepsi aynı partide ve bu şehrin bir tane bakanı var. Bunlar destek vermeden yerel bazda olması mümkün değil. Ben Sayın Saygun ve yönetimi tebrik ediyorum. Ceplerinden para harcadılar ve buraya kadar getirdiler. Biz destek veremedik onlar da bırakıp gittiler.”

Haber: Ö. YILMAZ