TENNİS EUROPA Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği AVENUE CUP 24 Nisan-2 Mayıs 2021 tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlendi. Burada 12 yaş tenis turnuvasında mücadele eden Düzceli ikiz kardeşler Eren ve Tuna Çavuş gösterdikleri şampiyon oldu.

Katıldıkları ilk yurtdışı müsabakasında şampiyon olan Çavuş kardeşler gözlerini sıradaki müsabakalara dikti.

Düzce Tenis Kulübü baş antrenörü ve aynı zamanda ikizlerin babası Akif Çavuş yaptığı açıklamada ‘Öncelikle bizlere inanan tüm tenis severlere destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İlk kez yurt dışı turnuvasına katılma kararı aldığımız günden itibaren ayrı bir heyecan sarmıştı. Bunun için daha sıkı antrenman planlaması yaptık. Çok çalışmamız gerektiğini sporcularım biliyordu . Elimizden geldiğince disiplinli bir şekilde antrenmanlara devam ettik ve devam da edeceğiz” sözleriyle sıkı bir antrenman dönemi geçirdiklerini belirtti.

Bu başarının ardından yeni hedeflere odaklandıklarını kaydeden Çavuş, “Önümüzde katılmayı planladığımız yurt içinde hafta sonu turnuvası milli takım seçmeleri yurt dışında haziranda Almanya, temmuzda Bulgaristan’da turnuvalar var. Bu turnuvalar içinde elimizden geldiğince en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.

Çavuş ayrıca Bulgaristan’daki turnuvaya katılmalarında gösterdiği destekten ötürü Fibrobeton sahibi Muhammed Maraşlı’ya teşekkür etti.