Milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda Almanya ile yapacağı Yarı final maçının coşkusu tüm Düzce'yi sardı.

Vatandaşların maçı dev ekrandan Anıtpark'ta izlemesi için hazırlıklar yapılırken, Düzce Valisi Bülent Kılınç sevinçlerin acıya dönüşmemesi için silah atılmaması çağrısında bulundu. Kılınç'a vatandaşlardan da destek geldi.

Vali Kılınç, düğünlerde, eğlencelerde, spor müsabakaları sonrasında atılan silahların acı olaylara dönüştüğünü belirterek silah atmanın toplumsal geleneklerden geldiğini, karadeniz, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu geleneğin yaşandığını ifade etti.

Bu geleneğin sorun yaşatmaya başladığını belirten Düzce Valisi Bülent Kılınç, bu nedenle ölen ve yaralananlar olduğunu, vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Hiçbir şekilde silah atılmamasını isteyen Kılınç, sevindirici bir olayı üzüntüye çevirmemek için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin bu akşam milli takımın Avrupa Şampiyonasında Almanya ile yapacağı yarı final maçını değerlendirdi. Öztekin, milli takımın kazandığın zaferler sonrasında çok gururlu olduklarını ifade ederek milli takımda oynayan her futbolcunun kazanmak için insan üstü gayret gösterdiğini söyledi.

Spor Sokak'ta bulunan Restoran ve lokanta sahipleri de milli takımın yanında olduklarını iş yerlerine astıkları bayraklar, giydikleri formalar ile özel yaptırdıkları Türkiye yazılı ekmeklerle gösterdiler.

Düzceli vatandaşlar ise maç hakkında değişik açıklamalarda bulundular. Bazı vatandaşlar Türkiye'ye inançlarının sonsuz olduğunu ifade ederken bazı vatandaşlarda Milli Takımın maçı kazanmasının zor olduğunu ve maçı Almanya'nın kazanacağını söylediler. Bazı vatandaşlar ise maç sonrası sevincin silahla değil eğlenerek kutlanması gerektiği mesajını verdi.