Bisiklet kültürünü yaygın hale getirmek ve avantajlarını insanlara duyurmak için sosyal projelerde yer alan Atilla Bisiklet Kulübü, 29 Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için İstanbul’dan yola çıkarak Düzce’de mola verdiler.

Kurulduğu günden bu yana sosyal olarak bir çok organizasyona imza atan Atilla bisiklet kulübü üyeleri arasında Düzce’nin sevilen simalarından, Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Beşiktaş Vodafone Park Stadyumunun Mimarı Düzceli İş İnsanı Metin Demir’de bulunuyor.

Mola verdikleri yerde, Düzce Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İş İnsanı Faruk Darıyerli tarafından karşılanan heyet, Düzcelilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öncü Haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan Atilla Bisiklet Kulübü kurucusu Atilla Atay, düzenledikleri “Cumhuriyet Turu” adı altındaki yolculuk hakkında şu ifadelere yer verdi: “Atilla Bisiklet Kulübü kurucusu ve sahibiyim. Eski profesyonel bisikletçiyim. Ama hala aktif olarak bisiklet sporunu yapıyorum. Aynı zamanda bisiklet kültürünü geliştirmek için profesyonel kariyerime Avrupa’da nokta koydum ben. Maaşlı sporcuydum ben Frankfurt civarında. 1990 yılında buraya geldim. 1995 yılında bir dernek ve kulüp kurdum. Amacımızda insanlığa ve doğaya katkısı olan bisiklet kültürünü hak ettiği yere getirmek için sosyal projeler yapan bir kulübüz.

“Cumhuriyet Turu”

Şu an 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ile alakalı İstanbul’dan start aldık. İki etapta Bolu konaklama İstanbul-Bolu. Bolu’dan da birinci ilk kurulan meclise gidiyoruz. Büyük önder Atatürk’ümüzün Cumhuriyeti ilan ettiği sembolik meclise gideceğiz. Orada törenlerimiz var, programa girdik. Bizim içinde biraz bekletiyorlar.

“İstanbul’dan Sarıkamış’a şehitlerimizi anma turu gerçekleştirdik”

Atilla Spor Kulübü buna benzer anma turları yapar. Örneğin; biz Ata’ya saygı turunu biz 95 yılında her sene yaparız. Anıtkabir’e gideriz. Yine aynı şekilde Sarıkamış şehitleri için Atilla Spor Kulübü olarak Sarıkamış’a 10 etapta gideriz. Bundan 10-15 yıl önce Atilla Spor kulübü farkındalık olsun diye oraya şehitlerimize dua göndermek adına halkın oraya gitmesini dua etmesini sağladık. Buralara giderken etaplarda akşamları seminerler düzenliyoruz. Halkı topluyoruz ve bisiklet kültürünü ekonomik, sosyal ve ekolojik olarak bisiklet kültürünün 33 branşın vermediği bir özelliği var.

Grubumuz bir hobi grubu aslında. Kulübümüzde halktan insanlarda var. Grubun içinde savcı, polis, işçi de var ve bu şekilde halka da indirgiyoruz.”