2018 yılında Düzce Belediyespor basketbol takımının büyük başarısı sonucunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Basketbol Federasyonu işbirliğiyle kente modern bir basketbol tesisi yaptırılarak Düzceliler’e hediye edildi.

Merkez’e bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan tesis aradan 2 yıl geçmeden harabeye döndü. Kimsenin sahip çıkmadığı tesiste basketbol sahası kullanılamayacak duruma gelirken soyunma odalarının da kapı ve pencereleri tahrip edildi. Sahip çıkılmayan tesis zamanla da alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mekânı haline geldi.

SORUŞTURMA AÇILDI AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI

Spor tesislerinin sayılı olduğu ve gençlerin spor yapacak alan bulmakta zorlandığı Düzce’de böylesine bir yatırıma sahip çıkılamaması hayal kırıklığına neden oldu. Öncü Haber’in aylar önce gündeme taşıdığı içler acısı durumun ardından Düzce Valiliği konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken aradan geçen zamanda aşama kaydedilemedi.

MODERN TESİS GÜNDEN GÜNE ÇÜRÜYOR

Bu süre zarfında tahribatın boyutunun derinleştiği tesisten canlı yapan Öncü Haber ekibi, tesisin içler acısı halini Düzce kamuoyu ile paylaştı. Binlerce kişinin takip ettiği canlı yayında Düzceliler, böylesine bir tesisin korunamayarak alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mekânı haline gelmesine tepki gösterdi.

VATANDAŞ SORUMLULARIN BULUNMASINI İSTİYOR

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Asarsuyu kenarında bulunan basketbol tesisinin yürekleri sızlatan haline ses yükselten Düzceliler, buranın bir an önce çirkin görüntüden kurtarılarak Düzceliler’in hizmetine sunulmasını istedi. Birçok vatandaş ve muhtar da sahip çıkanı olmayan tesisin kendi mahallerine taşınmasını isterken kamuoyu Düzce’ye hibe edilen modern tesisin bu hale gelmesinden sorumlu olanların kim olduğu sorusunun cevabını merak ediyor.

ÖNCÜ SPOR SERVİSİ