Dünya Şampiyonu işitme engelli milli karateci Sabri Kıroğlu iki başkanı karşı karşıya getirdi. Katıldığı birçok şampiyonada aldığı derecelerle Düzce’yi ve ülkeyi gururlandıran Kıroğlu’nun Düzce Belediyesi Spor Akademisi sporcusu olarak Brezilya’da düzenlenecek olimpiyatlara hazırlandığı yönünde Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamadan rahatsız olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, “Sabri Kıroğlu'na şampiyon olmadan önce sahip çıkmayan Düzce Belediyesi, şampiyon olduktan sonra harekete geçiyor.” paylaşımı yaptı.

Bu paylaşıma belgeli cevap veren Düzce Belediyesi ise sık sık dini öne çıkaran söylem ve paylaşımlar yapan Başkan Şahin’e “Mübarek Ramazan ayında siyasi çıkarları için “düzeysiz” ve “yalan” söylemlerde bulunma!” çağrısı yaptı.

Kaynaşlı Belediyesi’nden gelen açıklamadaysa, “Düzce Belediyesi’nin alenen ortada olan medya paylaşımlarını görmezden gelerek yaptığı açıklamalar medya güvenilirliğine tezat olduğundan, kurum itibarımızı lekeleyen suçlama boyutundaki bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz. Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” denildi.

İki belediye arasındaki açıklamalı Kıroğlu atışmasında son açıklama Düzce Spor Akademisi Yönetim Kurulu adına Muzaffer Leblebici’den açıklama geldi. Açıklamada olimpiyatlar için Brezilyada olan Sabri Kıroğlu’nun eşi Öznur Kıroğlu’nun ifadelerine de yer verildi.

‘Her sporcumuza sahip çıkıyoruz’

Yapılan açılama şöyle:

“Düzce Belediyesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Spor Akademisi olarak Düzce’mizdeki yetenekli çocukları ve gençleri keşfederek ilimizin spor şehri olması yolunda adım atıyoruz. Bu çerçevede Düzceli sporcularımıza da her zaman sahip çıkıyor, onların yanına yenilerini eklemek için de Spor Akademisi olarak büyük gayret gösteriyoruz.

‘Mesnetsiz iddialar sporcumuza ve ailesine zarar veriyor’

Şu anda Brezilya’da bir sporcu için başarının zirvesi olan Olimpiyatlarda Karate branşında ülkemizi ve ilimizi temsil eden Sabri Kıroğlu üzerinden yürütülen gereksiz ve mesnetsiz iddialar, Düzce Belediyesi Spor Akademisi sporcumuza ve değerli ailesine zarar vermektedir. Kendisi gibi sporcu olan eşin Öznur Kıroğlu da bu durumdan rahatsız olduğunu ve ülkemizi temsil etmek için Olimpiyatlarda olan eşinin spekülasyonları duymaması için elinden geldiğini yaptığını tarafımıza bildirmektedir.

‘Karşıladın diye hak iddia etme’

Düzce’nin ilçesi Kaynaşlı’dan olan Sporcumuz Sabri Kıroğlu’nu Dünya Şampiyonu başarısından dolayı belediye önünde karşılamak çok doğal bir davranıştır. Ancak bu karşılamadan dolayı sporcu üzerinde kendilerinde hak olduğunu iddia eden Kaynaşlı Belediye Başkanının bu mesnetsiz ve sporcu ile ailesini düşünmeyen tavırlarını şiddetle kınadığımızın altını çiziyor, Spor Akademisi sporcumuz Sabri Kıroğlu’nun eşi Öznur Kıroğlu’nun tarafımıza gönderdiği metni olduğu gibi paylaşıyoruz.

‘Birol Şahin’in açıklamaları bizi üzdü’

Son günlerde Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in yaptığı açıklama hem eşimi hem beni hem de spor camiamızı derinden üzmüştür. Bazı konulara açıklık getirmek gerektiğini şu anda ülkemizi temsil etmek için Brezilya’da olan eşim adına bana düştüğüne inanıyorum.

‘Eşim kendi ili için başka teklifleri reddetti’

Eşim Sabri Kıroğlu, uzun yıllardır canla başla çalıştığı Karate sporunda sadece ilimizi değil ülkemizi de başarı ile temsil etmektedir. Eşim İstanbul Sanat ve Spor Kulübünden Çerkezköy Spor Kulübüne transferi aşamasında Düzce Belediyesi Spor Akademisi Düzceli olan eşime sahip çıkıp bonservisini alarak transfer etti. Düzceli bir sporcuya destek olmaları çok önemli bir iştir. Eşim kendi ili adına yarışmak için diğer illerin transfer tekliflerini geri çevirdiğinin de bilinmesini isterim.

‘Sporcunun siyasi çıkarlara alet edilmemeli’

Şu anda İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etmek için Brezilya’da olan eşim Sabri Kıroğlu’nun moralinin düşmemesi ve başarısının engellenmemesi için hem Spor Akademisi yetkilileri hem de ailesi olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Sporcunun siyasi çıkarlara alet edilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını biliyor ve bu yaklaşımın sporcuya, ilimize ve ülke puanına zarar vereceğine inanıyorum. Spora ve sporcuya saygı duyulduğunda başarının geleceğini herkes bilmelidir. Son olarak eşim Sabri Kıroğlu Düzce Belediyesi Spor Akademisi sporcusu-antrenörüdür ve hayallerimizin bazı siyasi emeller yüzünden yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz”.

Kendisi gibi sporcu olan Öznur Kıroğlu’nun sözlerinin ciddiye alınmasını umuyoruz. Sporcumuz Sabri Kıroğlu’nun olimpiyat şampiyonu olması tüm ilçe, belde ve Düzceli hemşerilerimizle kutlamak istiyoruz. Sabri’nin başarısı Düzce’nin başarısıdır.”