Yaşamın her alanını derinden etkileyen pandemi nedeniyle 1.5 yıl kapalı kalan okullarda eğitim uzaktan eğitim modeliyle sürdürülürken sportif faaliyetler de askıya alınmıştı. 6 Eylül’de yeniden yüz yüze eğitimin başlamasıyla sporda da canlanma yaşandı.

Gurur kaynağımız oldular

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yarışmaları kapsamında futboldan basketbola, masa tenisinden oryantiringe her spor dalında 81 ilde olduğu gibi Düzce’deki okulların takımları hünerlerini sergiledi. İl birincileri ise önce bölge, ardından Türkiye organizasyonlarına katılmaya hak kazanırken Düzce’ye madalyalarla dönen sporcular gurur kaynağımız oldu.

Büyük organizasyonların ev sahibi Düzce

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleriyle Düzce, sportif alandaki başarılar kadar ev sahipliği yaptığı büyük organizasyonlarla da adından söz ettirdi. 2022 yılının 2.5 ayı geride kalırken kent Voleybol Yarı Final Müsabakaları, Hentbol Grup Müsabakaları ve Güreş Grup Müsabakalarında farklı illerden yüzlerce sporcuyu ağırladı.

21 ilden 290 sporcu ter döktü

Son olarak 10-13 Mart 2022 tarihlerinde Düzce’de yapılan Badminton Gençler Türkiye Finalleri de sona erdi. Bahçeşehir Spor Salonu’nda yapılan ve büyük heyecanla mücadeleye sahne olan finallere kızlar ve erkeklerde ülkenin dört bir yanındaki 21 ilden toplam 38 takım ve 190 sporcu katıldı.

Kızlarda Manisa

Maçların nefes kestiği müsabakalar sonucunda Okul Sporları Badminton Gençler Türkiye Birinciliği Kadınlarda Manisa Selendi Anadolu Lisesi birinci, Erzincan Spor Lisesi ikinci, Ankara Özel Elmadağ Açı Anadolu Lisesi üçüncü, Tekirdağ Mimar Sinan Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu.

Erkeklerde Samsun

Erkeklerde ise Samsun Özel Bil Okulları Fen Lisesi birinci, Bursa Özel Mesafe Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Çorum Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi üçüncü ve Muş Özel Birey Anadolu Lisesi dördüncü olma başarısı gösterdi.

Ödülleri Vali Atay verdi

Düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren takım ve oyuncular ödüllendirilirken başarılı sporcular ödüllerini Düzce Valisi Cevdet Atay ile Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’nın elinden aldı. Düzce’nin misafirperverliğine hayran kalan gençler müsabakaların sona ermesiyle memleketlerine döndü.