Bazı takımların çalışma saatlerinin aynı ana denk gelmesi takımları sıkıntıya sokarken, takımlar istediği gibi çalışmalarını yapamıyor. Antreman alanı eksikliği takımları çalışmalarını etkilerken, sağlıklı antreman yapılamayışının sonucunda ise beklenen futbol oynanamıyor. Bu sıkıntılarla ligi bitirmek zorunda kalan takımlar bir üste çıktıklarında ise daha da zorlanıyorlar. Ancak Düzce de antreman sahası olarak değerlendirilebilecek bir çok boş arazi var.

Bu araziler genel bir tadilat sonrası takımlara çalışma yeri olarak sağlanabilir. Ayrıca, bunun ötesinde Düzcespor'a kamp gibi değişik çalışma yerleri oluşturulabilir. Bu tarz arazilerin değerlendirilmesi konusunda girişimlerde bulunulması durumunda, kırsal alanlar da gençlere spor ulaşmış olacak.

Böylece özellikle futbol şehir merkezinde oynanan spor müsabakası görünümünden çıkıp kırsal alanlarda ulaşmış olacak. Kırsal kesimlerde ki birçok gencin ise boş vakitlerini spor ile doldurması sağlanmış olacak.. Nurettin Zafer Stadı'nda sıkışan takımlar için bu arazilerin değerlendirmesi ise daha büyük bir önem taşıyor. Takımlar sınırlı alan içerisinde antreman yapmak zorunda kalmayacak.