Program sunucusu Murat Yavuz’un geçen hafta grubumuzda oynanan maç skorları ve puan durumunu izleyicilere aktarmasından sonra sözü kulüp başkanı Celal Kasapoğlu’na vermesi ile başlayan programda Kasapoğlu, geride kalan 2 haftanın ardından alınan skorların sevindirici olduğunu ifade etti. Bu sezon gençlere daha çok şans verileceğini ve bu doğrultuda yönetim olarak teknik heyetin skor ne olursa olsun takımın her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.
Programda, Düzcespor’un geçen hafta deplasmanda oynadığı Çankaya FK maçının yorumu yapıldı. Genel Kaptan Taner Met, maçla ilgili düşüncelerini paylaştı. İlk yarıda daha iyi olan takımın ev sahibi takımın olduğunu fakat ikinci yarıda Düzcespor’un daha iyi bir görüntü çizdiğini söyledi. Alınan 1 puanın kötü bir sonuç olmadığı tespitlerinde bulundu.

Düzcespor’un 2019-2020 sezonunda uygulayacağı prim sisteminden bahseden Metin Çolak, rakamlarla ilgili spor camiasına bilgiler verdi. Yeni sezonda uygulanacak prim sisteminin deplasman galibiyetine iki bin lira ve beraberliğe bin lira, iç saha galibiyetine bin beşyüz ve iç saha beraberliğine beş yüz lira prim ve iç saha mağlubiyetine  de bin beşyüz lira ceza sistemi uygulanacağını ifade etti. Bu sistemin diğer takımlarda başarıyı getirdiği ifade ederek amacımızın iç saha da maç kaybetmemek olduğundan bahsetti. Düzcespor’un bu sezon transfer bütçesinin bir milyon altı yüz bin lira olduğunu söyledi.

Programın devamında yorumcu Fahrettin Yıldırım konuşmasına Başkana ve emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Yapılan doğruların olduğundan bahsederek ekibin içinde yer alan genç oyuncuların süre almasının sevindirici bir durum olduğunu ve bunun bu şekilde devam etmesinin Düzcespor için kazanç ifade edeceğini söyledi. Geçmişte yapılan hataların yapılmaması konusunda da fikirlerini beyan etti. Ayrıca kulübün gelir kaynaklarından da bahsetti. Belediyenin vereceği yer konusunda değinen Yıldırım kalıcı gelirler elde edilmesi için daha önce hazırlamış olduğu petrol istasyonu projesinden bahsederek bu projeden elde edilecek gelirin on beş milyon lira civarında olduğunu söyledi.



Kulüp Başkanı Kasapoğlu, sezon öncesi sürecin zorluklarla başladığı ve bunun neticesinde takımı sahaya çıkarmak için büyük efor sarf edildiğini söyledi. Kulübün yapısını değiştirme konusunda çalışmalarına devam edeceklerini 10 kişilik yönetim kurulu arkadaşlarımızdan 4-5 kişilik arkadaş grubun sürekli takım için çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi. Gençleri takıma kazandırmak için gerekli çalışmaların yapılacağı önümüzdeki sezon için, bu sezon öncesi yaşanan olumsuzlukların bir daha Düzcespor kulübünde yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağını ifade etti. Yönetimi güçlendirmek içinde önümüzdeki günlerde çalışmalar yaparak Düzcespor’un temellerinin sağlama alınmasından bahsetti. Bu sezon odak noktalarında Şampiyonluk olmadığını önemli olan kulübün temellerinin atılması konusuna daha çok önem verileceği ve kurumsallaşmak için de gerekli çalışmalarının yapılacağını ifade etti.  Sadece bağışlar ve dış kaynaklara bağlı kalmadan Düzcespor’un geleceğini kurtarmak olduğu ifade edildi.
 
Metin Çolak kulübün başka giderlerinin de olduğu tesislerde yemekhane gideri takımın çıkacağı deplasmanlar için giderlerinin olduğundan bahsederek. Sezon öncesi birçok hoca ile görüştüklerini fakat burada ligi bilen hocanın takım için daha olumlu olacağını ifade ederek Adem Neboğlu isminde karar kıldıklarını ifade etti. Adem Hoca’dan beklediklerini ise gençlere önem vermesini sonuç ne olursa olsun biz yönetim olarak arkalarında duracaklarını söyledi. Önemli olan genç oyunculara daha uzun süre vermelerini istediklerini söyledi. Hafta sonu altyapı takımının Kastamonu deplasmanına gidememesinden dolayı tüm sporculardan ve ailelerinden özür diliyoruz diyerek bi nebze de olsa oyuncuların gönlünü kazanmış oldu. Böyle birşeyin bir daha yaşanmayacağını da ifade etti.



 Düzcespor altyapısının çok önemli olduğundan bahseden Fahrettin Yıldırım bu konuda yönetimin yanında olduklarını ifade ederek üzerimize düşen ne görev varsa her zaman için hazır olduğunu söyleyerek bi nevi mevcut yönetime destek sözünü verdi. Altyapı dan A takıma çıkan oyuncuların süre alması ve takımda forma şansı bulması alta yapı içinde önemli olduğunu söyleyerek lütfen altyapıya daha fazla önem verin diyerek kurtuluşun altyapıdan geçtiğini söyledi.

Program yapımcısı Murat Yavuz Düzcespor’un deplasman maçları için kafile başkanı olarak takımı deplasmana götürebileceği konusunda stüdyoda kulüp başkanı Celal Kasapoğlu’ndan da söz alarak takıma destekte bulunmak isteyen iş insanlarının bu konuda takıma sahip çıkması konusunda yardımlarını beklediklerini, ayrıca Fahrettin Yıldırım’da ilimizde faaliyet gösteren Odaların Sivil toplum kuruluşlarının bu konuda sorumluluk almaları gerektiğinden bahsetti.



A Takımın son durumu hakkında görüşlerini istediğimiz Taner Met oyuncular hakkındaki son bilgileri paylaşarak takımda arkadaşlık ortamının sağlandığından bahsederek bu durumun bizleri fazlasıyla mutlu ettiğini söyledi. Çankaya FK maçında gençlerin olması ve bu arkadaşların da takıma katkı verdiğini görmek sevindirici bir durum olduğunu ifade etti.  Ayrıca Düzce Üniversitesi ile görüşmelerin devam ettiğini ve alt yapı için birlikte hareket ederek çalışmaların en kısa sürede başlayacağından bahsetti.
Genç oyunculara forma vermesinden dolayı Adem Neboğlu hocamıza teşekkür ediyoruz diyerek söze devam eden Kasapoğlu hocamız bu konuda gençlere önem veren birisi ve maçlarda daha çok süre vereceğini ifade etti.



Sportmence programının yapımcısı ve aynı zamanda sunucusu Murat Yavuz konuklarına teşekkür ederek, 11 Eylül Çarşamba günü saat 15.30 ‘da oynanacak Darıca Gençlerbirliği kupa maçına ve akabinde Pazar günü saat 16.00’da oynayacağımız Artvin Hopaspor maçına tüm Düzcelileri ve sporseverleri davet ederek programı bitirdi.

HABER: M.YAVUZ