Spor referans programı Öncü TV’nin bir ekran klasiği Sportmence, yine dopdolu bir bölümle izleyicisini ekrana kilitledi. Yeni gününde Salı günlerinin vazgeçilmezi olan ve usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin sunumuyla ekrana gelen programa Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçifti ve Düzce Postası gazetesi yazarı gazeteci Metin Köseer konuk oldu.

 “TAKIM KALİTELİ, FUTBOL VASAT”

Muharrem Özçiftçi,  programda Düzcespor’un beklenin aksine istenilen  futbol oynamadığını  ifade ederek, “Düzcespor’un deplasmanda Aksaray’dan da puan getirmesi gerekiyordu. Bunu başardı ve bu maçta 3 puan almamız tabii iyi oldu, motivasyon oldu. Bizim takımımız çok iyi bir takım. Bunu 2 -3 haftadır üstüne basa basa söylüyorum. Çok kaliteli takımız, çok iyi oyuncularımız var. Birebirde geçemeyecekleri adam yok. Forvetimiz orta sahamız iyi, defansımız da tecrübeli oyuncularımız var. Ama biz nedense çok kötü maçlar oynuyoruz. Bu hafta yine ben maçı yayından seyrettim. Biz adam gibi futbol oynamıyoruz. Kızılcabölük maçının hele, hele ilk 45 dakikasında  çok kötüydü. Baktığın zaman futbolcuların hepsi birbirinden değerli. 5-10 dakika top oynadığımız zaman hemen golü buluyoruz. Attığımız gollerin hepsi kalite goller. Bu kalitede topçuların bu kadar kötü oynama ihtimalleri yok. Burada bir dengesizlik var. Bunu çözecek olan yine teknik heyet.” dedi.

“BU TAKIM İSTERSE YENEMEYECEĞİ TAKIM YOK”

Düzce’de oynanan Hacettepe maçında da takımımızın ikinci yarıya başladığını,7 dakika top oynandığını, bu 7 dakika içinde orta sahaya kadar çıkan Düzcespor’un golü attığını, geri çekildiğimize de atılan golün peşinden rakibin golünün geldiğini söyleyen Özçifçi,  “Uzatmalarda 3 dakika top oynadık golü attık. Bu takım istediği zaman bu oyunu oynuyor,  bunu tüm maça yaysın. Seneler önce bir takımımız vardı. Ben kalite olarak bu takımı ona benzetiyorum. 15 dakikada 3-0 olmayınca tribün homurdanıyorduk. Kalite olarak böyle bir takımdı. Şu anki takımda o kaliteye yakın adamlar var. Ama oyuncular oynamıyor. Burada bir eksiklik var. Ama o eksiklik nerede. Ben 15 sene bizzat bu kulübün içinde kaldım, buna bir dur diyecek kimse yok mu? 5.-6. Haftaya kadar hadi tamam dedik ama kaç hafta oldu. Bu takımın bu ligde yenemeyeceği takım yok.” diye konuştu.

“ATLI SPOR KULÜBÜMÜZ ONAY ALDI”

Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı, bir süredir üzerinde çalıştıkları Atlı Spor Kulübünün resmen kurulduğunu federasyon tarafından onaylandığını, kendilerinin kurduğu Atlı Spor Kulübünden Türkiye’de federasyon olarak yasal 52 kulüp arasında yer aldığını söyleyerek konu hakkında şu bilgileri verdi: “Atlı dayanıklılıkta bir bayan binici sporcumuz Balkan şampiyonu oldu, 15-20 gün önce. Biz şimdi eğitiyoruz, daha sonra federasyona bildiriyoruz, geliyorlar imtihan yapıyorlar sınav yapıyorlar ve lisans veriyorlar. Sonrasında ise bizim lisanslı binicimiz oluyorlar. Biz de burada gerekli desteği bulabilirsek, nisan veya mayısta bir yarışma düzenlemeyi düşünüyoruz. Atlı dayanıklılıkla ilgili. Düzce’ bu ilk defa olacak. Böyle organizasyonlarda Düzce’ye 70-80 tane at sahibi ve atlarıyla geliyorlar. Buraya en az 200-250 kişi gelip 3-5 gün kalacaklar. Bu da Düzce’nin ekonomisine de katkı olacak.”

“DÜZCESPOR KENDİNİ BULUMADI”

Düzce Postası yazarı Metin Köseer’de Düzcespor’u değerlendirdiği yorumunda, “Bildiğiniz gibi Düzce’deki maçlara gitmiyorum, deplasmandaki maçlara gidiyorum. Protesto ettiğim için gitmiyorum. Düzcespor, televizyondan da izlediğimiz kadarıyla kaliteli bir takım. Yönetimin de elinden geleni yaptığına inanıyorum. Başkanın da, hocaya da hesap sorduğuna da inanıyorum. Hocanın çok efendi birisi olduğunu biliyorum. Bu grup kurtlar sofrası. Burada kesinlikle müsamaha olmaz. Olmaması için 1 golün bile hesabı yapılabilir. Benim beklentim şudur: takım futbol oynasın ama yenilsin. Ama oynamıyor, oynayamıyor neden. 8-10 hafta oluyor bizim bu nedeni bulmamız lazım. Bir tek 3-0 bir maç aldık, takımın bir tek Kuşadası karşısında iyi bir futbol oynadığın gördük. İkinci yarı bile oynasak demek ki isteyince olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

“BİZİM GRUP KURTLAR SOFRASI”

Metin Köseer, Bir önceki katıldığı Sportmence programında, bu grupta çok fazla hoca değişikliği olacak dediğini hatırlatarak, “Bakın, daha kaçıncı hafta? Bizim grupta 4 tane hoca değişti. Hocalar değişir, değişmez de takımlar 3 puanları hanelerine yazdırmaya başladılar. Yarın ne olacağı yine belli değil. Bakın, Aksaray bizi 3-0 yeniyor. Aslında Aksaray bizi yenecek bir takım değil. Ama takımımız top oynamıyor. Top oynamayınca, Aksaray Düzcespor’u yendik havasına giriyor. Geçen sene herkes birbiriyle çekişti ama ne oldu? Sürpriz bir takım geldi tık şampiyon oldu. Bu fırsatı kaçırmamak lazım. Her maç bizim için çok önemli. 1 puanın bile hesabını yapmak lazım. Düzcespor bizim için bir tane ve sembol. Bizi temsil eden bir takım. Ama sonuçlar bizi memnun etmiyor.” dedi.

“AMATÖR TAKIMLARIN İŞİ ZOR”

Amatör takımların da işinin zor olduğunu, amatör takımların 2 sene pandemiden dolayı çocukların  doğru düzgün idman yapmadığını halı sahaların  bile  kapalı olduğunu,  son birkaç aydır halı sahaların açık olduğunu söyleyen Metin Köseer, “Yine profesyonel takımlar puan kazandıkça para geliyor, yayın hakkı alıyorsun falan. Amatör takımların bir lira geliri yok. Bu yöneticilerimizin hepsi esnaf kardeşlerimiz. Zaten iş yerleri kapalıydı. Şimdi yeniden sıfırdan takım kuruyormuş gibi çocukların çoğu sağa sola gitti, okuyan öğrencisi varsa o da gitti, geri de gelmedi. Maddi imkânsızlıklardan dolayı Düzce’de 19 tane amatör takım bu sene lige katılamıyor. Çünkü bu takımların en düşük imkânlarla lige katılabilmesi için 40-50 bin liralarının olması lazım. Bunu sağlayacak olanlar esnaflar. Bu adamlar zaten 2 sene para kazanamadı ki; çoluk çocuğunun rızkını buraya versinler. Dedi.

“DÜZCE POSTASI AMİRAL GEMİSİ”

Düzce Postası gazetesinin devri konusuna da değinen Metin Köseer, duygularını, “71 yıllık bir semboldü. Biz ona amiral gemi diyorduk. İlk matbaayı çıkaran rahmetli Bedrettin abi bunu Düzce’ye kazandırdı. Maradit’ler artık basından kopmadı. Fatih Maradit şu anda burada, devam diyor. Sadece Aydın Bey ayrıldı, rahatsızlığından dolayı. Şunu da söylemek isterim. Bakarsınız yarın Aydın Bey orada yazı da yazar. Yani kopmadılar sadece devir teslimi, bayrak teslimi oldu.”

Harun Can Şerbetçi’nin hazırlayıp sunduğu Sportmence, sezon boyunca her Salı günü saat 20.00’de Öncü TV canlı yayınıyla izleyicisiyle buluşmaya ve birbirinden özel konuların katılımıyla Düzce’de spor gündemini değerlendirmeye devam edecek.

Öncü Spor Servisi