Programa canlı yayın konuğu olarak TFF Bolu İl Temsilcisi Celalettin Metin, Bolu ASKF BaşkanıNaci Barlak, TFF Sakarya İl Temsilcisi Sinan Panta, Sakarya AKF BaşkanıHüseyin Kama, Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık ve TFF Düzce İl Temsilcisi Bayram Ali Kubilay katıldılar.

Öncelikle 5 yıaradan sonra yeniden profesyonel lige katılma başarısını gösteren Düzce sporu ve bu başarıda emeği olanları kutlayan konuklar düzce sporun ara vermeden önümüzdeki sezon 2.lige çıkması temennisinde bulundular ve yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilediler.

Kulüplerin kişilerin ceplerine bağı olmaktan kurtarılması ve mutlaka kurumsallaşması gerektiği konusunda hemfikir olan Sakarya Düzce ve Bolu illerinin futbol temsilcileri birkez daha altyapıın önemine dikkat çektiler.

Bolu ASKF BaşkanıNaci Parlak Bolu sporun eski başarıı günlere dönmesi için Boluda yaşayan herkesin Bolu spora sahip çıktığını hiçbir taraftarın maça bilet almadan girmediğini ayrıca tüm deplasmanlara taraftarların kendi imkanlarıotobüsler tutup gittiklerini ve kulüpten otobüs talebinin söz konusu olmadığını söyleyerek, "Her zevkin bir bedeli var. Yöneticiler futbolu sevmelerinin bedelini hem vakitlerini hemde nakitlerini bu takımların yolunda harcıyorlar ilini ve ilinin takımını sevenlerinde kulüplerden deplasman için otobüs istememeleri Boluda sağlandı darısı Düzce ile Sakarya'nın başına."dedi.

Düzce spor yönetim kurulu listesinin 10-12 kişiden oluşmasıın yerine daha kalabalık tutulması gerektiğini dile getiren konuklar, her yöneticinin yapacağı işler olduğunu ancak öncelikle icra kurulu oluşmalı ve işleri bu icra kurulunun yürütmesi gerektiği takımın her deplasman ayrı ayrı bir iki yöneticinin götürmesi gerekir. Bolu ve Sakarya bunu başardı. Sakarya da tüm yük büyük şehir Belediye Başkanı Aziz Dura'nın sırtında. Sakarya sporun bütçesi 10-12 trilyon arasında ama Sakarya kurumsallaşmayı başaramadı ve zaman zaman sıkıntı çektiklerini belirten Sakarya ASKF Başkanı Hüseyin Kama ve TFF Sakarya il temsilcisi Sinan Patta,"Düzce, Bolu, Sakarya el ele verip sıkı ilişkiler kurmalılar ve başta tesisleşme olmak üzere futbolcu alış verişleriyle bölge futbolunun kalkınması için çaba sarf edip yereldeki hocalara ve futbolcularımıza sen bizim evladımızsın demek yerine dışardan gelenlere verdiğimiz değerin ve paranın yarısını verebilsek hiç kimseye ihtiyaç duymayız. dediler.

Bölgemiz futbolunun ve sporun taban birliklerinin önde gelen kuruluşlarıın başkanlarının katıldığı canlı yayın sportmence programının sonunda, Sakarya ile Bolu illerinin taban birliği sağlamış durumda olduğunu sıra illeri yönetenler ve kulüp başkanlarının bir araya gelip ortak çözüm yollarında birleşmelerini beklediklerini belirterek sözlerini tamamladılar.