Öncü TV’nin sevilen programı Murat Yavuz’un hazırlayıp sunduğu Sportmence, dolu dolu bir haftayı geride bıraktı. Ali Akgün ve İbrahim Nazlı’nın stüdyo konuğu olduğu programa Manisa Yenigün Gazetesi’nden Muharrem Kazer ve Yomraspor Kulübü Başkanı Davut Atmaca canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Düzcepor’un yeni sezon hazırlıkları kapsamında çıktığı hazırlık maçlarının yorumlandığı programda telefon bağlantıları ile Manisaspor ve Yomraspor hakkında bilgiler alındı.





Murat Yavuz’un Düzcespor’un hazırlık maçlarından bahsetmesiyle başlayan programda söz alan Ali Akgün, teknik direktör Adem Neboğlu’nun mevcut kadrodaki en uygun oyuncu gurubuyla maça çıktığını ifade etti. Akgün, şu ifadelerde bulundu:

“Adem Hoca’nın elindeki mevcut kadrodaki en uygun oyuncu seçimi diyelim buna. Rakibimizin zayıf olması bizim bol pas yapmamızı sağladı. Ancak bunun dışında bir oyun şekli ortaya koyamadık. Çünkü karşınızda zayıf bir takım var; ne yaptığını bilmeyen bir takım. O yüzden sizde buna zaman zaman ayak uyduruyorsunuz. Bu maç için konuşulacak çok bir şeyin olmadığını düşünüyorum. İkinci yarıda Düzceli, alt yapıdan gelenler ve diğer bazı takımlardan gelen oyuncular vardı. Kampta onlar denendi, onlara bakıldı. Onun dışında da maç çok da fikir bize verici bir maç değil. Çünkü rakibiniz zayıf, sizin oyuncularınız onların liginin üzerinde oyuncular.”

“Düzcespor’un oyun dizilişi ve sistemi belli oldu”



Ali Akgün’ün söylediklerine katıldığını söyleyen bir diğer stüdyo konuğu İbrahim Nazlı ise Düzcespor kalecisini dahi göremediklerini belitti. İkinci maçta ise durumun değiştiğini söyleyen Nazlı, şöyle devam etti:

“İkinci maçta tam tersi bir durum gelişti. İlk maçla ilgili bir yorum yapamamanın yanı sıra bireysel olarak oyuncu analizleri yaptık. Maçlara ilk başlayacağımız şablonu görme şansı elde ettik. Sonuçta bir bölgesel amatör takımı olmasına rağmen, Düzcespor için ilk karşılaşmada güzel bir sonuç alındı. Fakat dediğim gibi bu maç kesinlikle bir ölçü değildi. Yalnız bir gerçek var ki Düzcespor o gün Adem Hocamızla ilk sınavına çıktı. Başarılı bir sonuç elde etti. Bu sonuçlar takım üzerinde pozitif bir etki de bırakabiliyor. Güzel bir başlangıç oldu fakat Ali Hocamızın söylediğine burada kesinlikle katılıyorum. bu maç bir ölçü değildi. Sadece oyun dizilişimizi, sistemimizi, oyuncuların bireysel özelliklerini gördük. Savunmamız ve kalecimizi çok takip edemedik ama bunları bir şablon olarak bize bir ön veri olarak verdi."

“Her şeye rağmen genç oyuncularla mücadele veriliyor”

Düzcespor’un TFF 3.Lig 1.Grup’taki rakiplerinden Manisaspor’un puan silme cezası almasının ardından Manisa Yenigün Gazetesi’nden Muharrem Kazer, Sportmence programına telefonla bağlanarak Manisaspor’daki son durumu anlattı. Sürecin, TFF 1.Lig zamanlarında başlayan ve devam eden bir süreç olduğunu söyleyen Kazer, şu ifadelerde bulundu:

“Manisaspor, lige eksi altı puanla başlayacak. TFF 1.Lig’den bu yana devam eden bir süreç bu. Yeni yönetim elinden geleni yapıyor ama maalesef bir noktada her şey tıkanıyor. Buna rağmen bu takım genç oyuncularla oynamaya devam ediyor. Soma’da başa baş, iyi bir mücadele oynandı. Bu sene TFF 3.Ligde Manisa’yı; Somaspor, Manisaspor ve Turgutluspor olmak üzere 3 takım temsil edecek. Bunlardan ikisi hazırlık maçında çok güzel bir mücadele gösterdi.”

“Çok zor koşullarda bir şeyler başarıldı”

Manisaspor’un geçtiğimiz sezonki kadrosunun pek bozulmadığını söyleyen Muharrem Kazer, şöyle devam etti:

“Genel olarak kadro bozulmadı zaten. Tesisler atıl durumdaydı tekrar açıldı. Yemeklerimiz verilmeye başlandı. Çok zor koşullarda bir şeyler başarıldı. Manisaspor, 28 futbolcu ile sezona hazırlanırken puan silme cezası moralleri bozdu. Tabi kentte de bazı sıkıntılar var. Böyle bir kulübün akıbeti ne olacak diye bir soruyorlar. Manisa FK gibi bir durum var. Gerçek Manisalılar, gerçek Manisasporlular bu durumdan üzüntü duyuyorlar.”

“Hedefimiz önce play-off, sonra şampiyonluk”

Canlı telefon bağlantısıyla programa katılan bir diğer konuk Yomraspor Kulüp Başkanı Davut Atmaca’ydı. Program sunucusu Murat Yavuz, Yomraspor’un fazla transfer yaptığını hatırlatması üzerine Başkan Atmaca, şöyle konuştu:

“Trabzon’da kulüp başkanlığı yapmak cidden zor. Çünkü Trabzon’da başkanlık yapacaksanız bir hedefiniz olmalı. İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum ben. Ve Erzurum’da da 9-10 günlük iyi bir kamp dönemi geçirdik. Çekirdek kadroyu koruyup yanına 5-6 nokta oyuncu kattık. Hedeflerimiz tabii ki öncelikle play-off sonrasında ise şampiyonluk diye düşünüyoruz.”

“Futbolda ekonominin ön plana çıkmasından mustaribiz”

Trabzon’da futbolun bilindiği ama ekonominin ön plana çıkmasından dolayı istenilen performansı göremediğini söyleyen Yomraspor Kulüp Başkanı Davut Atmaca, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Trabzon’da futbol biliniyor ama biraz dejenere olduk diye düşünüyorum. Yani futbolda ekonomi ön plana çıktığı için biz bundan mustaribiz. Parayı tercih ettikleri için Türk futbolunun çok iyi yerlere gitmediğini düşünüyorum. Yerel basında sürekli demeçler veriyoruz ve diğer kulüplerdeki kardeşlerimizde böyle düşünüyor. Türk futbolunu gençlerle harmanlasak daha güzel olacağını düşünüyorum ama biraz zor gözüküyor.”



HABER: M.KADAŞ