2019-2020 futbol sezonunda maçlar tamamlanamazken profesyonel liglerde küme düşmenin olamayacağı açıklandı. Buna göre amatör kümede küme düşmenin olup olmayacağı merak edilirken alınan bilgilere göre, Amatör Kulüpler Federasyon Başkanı Ali Düşmez yakın dostlarına amatör kümede düşme olmayacağı ifade ettiği öğrenildi. Buna göre BAL’da ve diğer kategorilerde takım sayısının yükseltileceği bilgisine ulaşılırken kararın önümüzdeki hafta içinde verileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

BAL’da ise Düzce ilini Çilimli Belediyespor, Beyköy Belediyespor ve Akçakocaspor takımlarının temsil edeceği ve bu takımların ilk etapta katılım ücretlerinin yatırması gerektiği alınan bilgiler arasında yerini koruyor.

STATÜ DEĞİŞMEZSE

Bölgesel amatör statüsü değişmez ise ilimizi temsil eden üç takım oynadığı maçlarda ligi üçüncü bitirirse direk düşeceği, ikinci olan takımın ise Düzce Süper Amatör Kümenin şampiyonu ile play-out oynayacağı, eğer lige katılım sağlamak istemeyen takım BAL’da oynamak istemediğine dair açıklama yaptığı takdirde Düzce süper amatör kümede oynayacağı ve katılım ücretini yatırmasına rağmen lige katılım sağlamadığı takdirde ise 1 yıl ceza alacağı açıklanan bilgiler arasında yer aldı.