3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Düzcespor, 18. hafta maçında 18 Temmuz Stadı’nda, taraftarının yoğun desteğiyle oynadığı Yomraspor’u  1-0 yenerek, 3 puanı hanesine yazdıran taraf odu. Düzcespor, böylece iç saha galibiyetini 9 yaparak seriye devam etti. 

En yakın takipçileri, İskenderunspor ve Iğdırspor’un galip geldiği haftada Düzcespor, rakibi Yomraspor karşısında zorda olsa da altın değerinde 3 puan aldı. Düzcepor, böylece sezonun ilk yarısında kendi sahasında oynadığı son maçta aldığı galibiyetle puanını 36 yaptı. 

HIZLI BAŞLADIK, HAKEM PENALTIYI VERMEDİ,  GOLÜ YİNE DE ATTIK

Düzcespor, Yomraspor karşısında maça çok hızlı başladı. Düzcespor henüz 2. dakikada, kaptan Nevzat ile gollük bir pozisyon buldu.  Kaptan Nevzat, buluştuğu topla maraton tribünü tarafındaki rakip kale cezasına girdiği anda rakibi tarafından düşürüldü. Ancak maçın İstanbul bölgesi orta hakemi Burak Kaplan bu pozisyonun ceza sahası çizgisi dışında olduğu gerekçesiyle serbest vuruşa hükmetti.

Maçın 28. dakikasında bir ara pasıyla buluşan Oğuzhan Erdoğan düzgün bir vuruşla golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Düzcespor bu yarıda da gol arayışlarını sürdürdü ancak, rakip Yomraspor defansı ve kalecisi buna izin vermedi.

İKİNCİ YARIDA DA POZİSYON BULDUK, YİNE HAKEM PENALTIYI ES GEÇTİ

Düzcespor, kapalı tribün ve maraton tribünün büyük bölümünü doldurduğu maçta, ikinci yarıya yine üstün başladı.  Nevzat Bilen, Murat Gürbüzerol, Samet Eker ve ilk golü atan Oğuzhan Erdoğan ile gollük pozisyonlara giren Düzcespor, bu fırsatlardan yararlanamadı. 62. dakikada ceza sahası dışında ortalanan topu rakip Yomraspor defans oyuncusu önce elle kesip, sonra diziyle uzaklaştırdı.

Tüm Düzcespor’lu oyuncuların penaltı beklediği bu pozisyonda maçın orta hakemi, Burak Kaplan devam kararı verdi.  Düzcespor, ilerleyen dakikalarda defansa çekildikçe, rakip Yomrspor’un atakları sıklaştı.  Gollük pozisyonlar bulan Yomraspor’a gününde olan kaleci Ömer Ay ve defansımız gol fırsatı vermedi. 

MAÇIN HAKEMİ, TUTARSIZ KARARLARIYLA MAÇI ÇIĞIRINDAN ÇIKARDI

Maçın hakemi Burak Kaplan’ın tutarsız kararları ve sarı kartları Düzcespor aleyhine çıkarması taraftarın tepkisine yol açtı. Maçı çığırından çıkmasına yol açan hakem Burak Kaplan ve rakip takımın 3 numaralı oyuncunun Düzcespor taraftarına yönelik çirkin hareketlerine damgasını vuran maçta gülen taraf Düzcespor oldu. Takımımız böylece iç sahada 9. galibiyetini aldı ve hem iç saha, hem sıralamadaki liderlik koltuğunu bırakmadı.

BU TARAFTARA HER ŞEY YAKIŞIR

Maçtan sonra yine tribünlerde kutlamalar vardı. Özellikle Kırmızı Şimşekler Taraftar Grubu, hem takımından desteğini esirgemeyerek, futbolcuları da tribünlere çağırarak birlikte kutlama yapmaları 18 Temmuz Stadı’nda şölen havası yaşanmasını sağlamakta başarılı oluyor. Yomraspor’u yendiğimiz bu maçta da, Kırmızı Şimşekler Taraftar Grubu yine tüm Düzcespor’lu futbolcuları, teknik heyeti tribünlerin önüne çağırarak, birlikte üçlü çekip, şampiyonluk şarkısı söyledi. Düzcespor’lu futbolcular, ayrıca saha ortasında daire oluşturarak aralarında kutlama da yaptı. 

FOTO/HABER: Harun Can ŞERBETÇİ