Yeni sezon hazırlıkları için çalışmalarına son sürat devam Düzcespor’da çalışmalar devam ediyor. 13 yeni ismi kadrosuna katan Düzcespor, oyuncuların birbirlerine alışması ve kondisyonu sağlamaları için Teknik Direktör Yavuz İncedal yönetiminde gerekli olan antrenmanlara yoğunluk verildi. Yeni sezon hazırlıkları ve yapılan çalışmalar hakkında Öncü haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan Teknik Adam İncedal, yeni sezon için çok sıkı bir kamp sürecine girdiklerini belirtti.

“Çalışmalarımız 3 etapta devam edecek”

Çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini ve hazırlıkların 3 etaplı bir kamp şeklinde tamamlanacağını belirten İncedal, “Biraz süre alacak ama gerekli olan çalışmaları halledeceğiz. Kamp olarak da 3 etap düşündük. İlk bir haftalık kampı kendi tesislerimizde yaptık. Ön çalışma dediğimiz olay yani hem adaptasyon hem de fiziksel olarak biraz gelişim sağlamak istedik. İkinci etapta daha çok fiziksel yüklemeleri ve dayanaklıkları, kuvvetleri, çabuklukları ön plana aldık. 3. etap dediğimiz ayın 5’inden itibaren de Bolu Termal Otel'de kampa gireceğiz. Orada mümkün olduğu kadar hazırlık maçı yapacağız. Hem oynatacağımız takıma göre olan sistemi belirleyeceğiz hem oyuncularımızı daha iyi göreceğiz hem de maç konsantrasyonunu ve maça uyumu geliştireceğiz. Şu anda gerçekten futbolcu arkadaşlarımız buraya neden, ne için geldiklerinin farkındalar. İyi bir uyum içerisindeler. Birbirleri ile çok kısa sürede kaynaştılar. Çalışmalarından memnunum. İnşallah hep böyle sakatsız, belasız bir sezon yaşarız.” dedi.

“Eksik yerleri tamamlama girişimiz var”

Öncü Haber’in, “Transferler devam edecek mi?” sorusuna Teknik Adam Yavuz İncedal şu yanıtı verdi:

“Eksik olan mevkileri tekrar tamamlama adına girişimlerimiz var. Düzcespor bu sene koymuş olduğu hedef neticesinde transferin son gününe kadar eğer eksik olan bir yer varsa değerli Başkanımız ve yönetim Kurulumuz. Bizler bu konuda bir anlayış içerisinde muhakkak katılımlar olabilir.”

“Bizde güçlüyüz ve hedefimiz var”

Çarşamba günü çekilecek fikstürü hakkında değerlendirmede bulunan İncedal,” Grubumuz güçlü takımlardan kurulu ama bütün gruplar güçlü. Bizde güçlüyüz, güçlü olacağız. Çok çalışacağız. Çok konuşan bir takım değil çok çalışan bir takım olacağız. Sahada mücadele eden ne istediğini bilen bir takım olmak için çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz. Grubun güçlülüğünden ziyade tabii fikstür çok önemli. Fikstür‘ün çekimi de sizin o grupta ki şansınızı belirleyebiliyor. İnşallah güzel bir fikstür çekeriz. Lige ağırlığımızı koyarız. Çünkü Düzcespor'un olduğu her yerde hedef vardır. Bizde bunun bilincindeyiz. Bu hedef içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Hafta içi maçlara karşıyım”

İncedal, hafta içinde oynanacak maçlarla ilgili de görüşlerini şöyle ifade etti.

” Ben hafta içi olan maçlara aslında karşıyım. Çünkü uzak deplasmanlar çarşamba maç yapıyorsunuz, cumartesi bir maç daha yapıyorsunuz. Futbolcuyu dinlendirmeden, yüklemeleri yapmadan ister istemez sakat ve cezalıların da birikimi ile böyle bir fazlalık olursa kadro sıkıntısı yaşıyorsunuz. Futbolcular haddinden fazla yorulmuş oluyorlar. Çünkü bir yanda ulaşım var, bir yanda sahaya koyduğu performansın birleşimi futbolcuları da etkiler. Ben aslında haftada bir maç yapılmasından yanayım ama Covid-19 nedeni ile federasyonumuz son 2 yılı özellikle böyle bir uygulama içerisine geçiliyor ama bana sorarsanız ben haftada bir maç yapılmasından, oyuncuların dinlenmesinden, daha iyi çalışmalardan yanayım.”

“Düzcespor taraftarının boynu bükük bırakmayacağız”

 Düzce taraftarlarını çok iyi bildiğini söyleyen İncedal, sözlerine şöyle son verdi:

“Benim bir tarafım da Düzce'li. Düzcespor'a karşı çok maç oynadım. Ateşli ve müthiş bir destek veren taraftarımız var. Biz onlarla birlikte iyi bir uyumu yakalayacağız. Ben buna inanıyorum. Onlar takıma futbolculara, bizlere sahip çıkacaklar zor anlarda. Ama şunu bilsinler ki; Düzcespor'un hiçbir alanda boynunu bükük bırakmayacağız.”