Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 (1) Profesyonel ve amatör takımları bulunan tüm kulüpler, EK-2’de bulunan tablolarda belirtilen sayılarda ve lisanslara sahip teknik adamları, futbol sezonu başından itibaren kadrolarında bulundurmak zorundadırlar.

(2) Profesyonel takımları bulunan kulüpler, zorunlu kadrolardan herhangi birinin boşalması halinde, iki hafta içerisinde boşalan kadroyu tamamlamak zorundadırlar. Aksi halde ilgili kulüp hakkında Futbol Disiplin Talimatı Talimatlara Aykırılık maddesi hükümleri uygulanır.

MADDE 8 - ÖZEL ÇALIŞMA İZNİ UEFA PRO, UEFA A (UEFA B/A Birleşik Lisans Kursu dahil)

Atletik Performans Antrenörü veya TFF A Kaleci Antrenörü kurslarının ilk aşamasını tamamlayan ve diğer aşamalarına katılmayı taahhüt eden teknik adamlar, TFF FGD tarafından bir defaya mahsus olmak üzere verilen izin ile ilgili kurslar için belirtilen çalışma alanlarında görev yapabilirler.

 MADDE 9 – TALİMATLARA AYKIRI TUTUM ve DAVRANIŞLAR

(1) Bu talimatta belirtilen esaslar dışında hiç kimse, bir kulüpte bir teknik adamın görevlerini üstlenemez.

(2) İlgili takımın bulunduğu ligin zorunlu teknik kadrolarına uygun teknik adam lisansı olmaksızın ve/veya lisansının çalışma alanları dışında kulüpte görev alan, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayan, yöneten veya yönlendiren kişiler 1 yıl hak mahrumiyeti ve bu kişilerin mensubu olduğu kulüplere Süper Lig için 100.000.-TL, 1. Lig için 25.000.-TL, 2. Lig için 10.000.-TL, 3. Lig için 7.500.-TL para cezası verilir.

 (3) TFF’ye tescil edilmiş teknik adam sözleşmesi olmaksızın kulüpte görev alan, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayan, yöneten veya yönlendiren teknik adamlara ilk ihlalde ihtar cezası, devam eden ihlallerde en az 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca bu kişilerin görev yaptığı kulüplere ilk ihlalde ihtar cezası, devam eden ihlallerde Süper Lig için en az 50.000.-TL, TFF 1. Lig için en az 12.500.-TL, TFF 2. Lig için en az 5.000.-TL, TFF 3. Lig için en az 3.750.-TL para cezası verilir.

 (4) Amatör takımlar, iki haftalık süre içinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise İl Temsilcileri, bu kulüplere ihtar yazısı gönderir. Kulüpler, ihtar yazısının tebliğinden itibaren 2 Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı 3 haftalık süre içerisinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise kulübe bu sürenin sona ermesinden sonraki teknik sorumlu görevlendirilmeyen tüm müsabakalarda hükmen mağlubiyet cezası verilir.

 (5) Bu maddenin 4. fıkrasındaki hükümler, kulübün bulunduğu ildeki lisanslı teknik adam sayısı o ildeki TFF'ye tescilli amatör kulüp sayısının 1,5 katını geçtiği illerde uygulanır.

 (6) Kulübün zorunlu teknik kadrosunun tamamlanmasını temin etmek üzere kulüple sözleşme imzalayarak, sözleşmede belirtilen görevini fiilen yerine getirmeyen teknik adam bir yıl hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır, ilgili kulübe Süper Lig için 100.000.-TL’ 1. Lig için 25.000.-TL, 2. Lig için 10.000.-TL, 3. Lig için 7.500.-TL para cezası verilir. Anılan cezanın kesinleşmesini takiben kulüple imzalamış olduğu sözleşmeleri iptal olunur dendi.