2011 yılına kadar, merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi’nde yeşil alan kullanırken Düzce Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde, “yap- işlet- devret” modeliyle kiraya verilen halı sahanın tekrar ihale edilmeyerek, mahalle çocuklarına tahsis edilmesi isteniyor.

Koçyazı Mahallesi Muhtarı İsmet Mısır, yıllarca kiralık olarak ticari amaçla kullanılan halı saha konusunda Öncü Habere yaptığı özel açıklamada, 2011 yılına kadar buranın mahallenin yeşil alanı olarak kullanıldığını, ancak Düzce Belediye Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde, “Yap- İşlet- devret” modeli ile ticari alana çevrilerek, halı saha olarak kiraya verildiğini, kira sözleşmesinin yakında sona ereceğini söyledi.

Mısır, “Artık burası kiraya verilmesin. Mahallemiz sürekli büyüyen nüfusu artan çok nezih bir mahalle. Çocukların boş vakitlerini değerlendireceği enerjisini boşaltabileceği bir halı sahaya ihtiyacı var. Biz bunu belediye başkanımızdan talep ettik. Başkanımız ekibi ile geldi kontrol etti. Burada halı saha ve belediyemizin çocuk oyun grubunun olduğu bir parkı var. Buraların etrafları taraba duvar ile çevrilmiş içerisi bakımsız. Aileler çocuklarını buraya göndermek istemiyor.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ ADINI SPOR AKADEMİSİ KOYDU”

Mahalle Muhtarı İsmet Mısır açıklamasında, halı sahanın, bir an önce ihale değil de mahalle nezdinde belediye ile işbirliği içerisinde çocuklara verilmesini isteyerek, “Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ekibiyle incelemesi sırasında, “Düzce Belediyesi Koçyazı Mahallesi Spor Akademisi.”  olarak ismini de verdi. Biz bu isim altında belediyemizin yapacağı çalışma ile tekrar halkımızın hizmetine sunulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKAMIZ, “SOKAKTAKİ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIN” DİYOR”

Mahalle Muhtarı Mısır, açıklamasının devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere hitaben şöyle diyor: “Sokaktaki çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklara boş vakitlerini geçirecek alanlar yaratalım.” Öyleyse Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın dediği gibi, çocuklarımıza burayı kazandıralım, ifadesinde bulunarak, mayıs ayında buranın ihalesi bitiyor. Burası bize çok lazım. Biz burayı genişleteceğiz. Bilardo masası, tenis masası koyacağız. Çocuklarımız burayı ücretsiz olarak kullanacak.  Koçyazıspor süper amatöre çıktı. Burada idman yapacak. Burası bizim için çok iyi oldu. Gençlerimiz, çocuklarımız ve benim muhtarlığım adına, şimdiden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Öncü Spor Servisi