Türkiye Futbol federasyonu elinde 10 maddelik planlama olduğu öğrenilirken 2019-2020 sezonunun bir maddesinin bütün liglerde küme düşmenin kaldırılması hakkında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Türkiye Futbol federasyonu küme düşmenin kaldırılması halinde 2020-2021 futbol sezonunda gruplarda takım sayısının fazla olacağı ama bu fazla sayının 2021-2022 futbol sezonunda itibaren kademeli olarak tekrar aynı sayıya getirmesi için planlarının olduğu gelen haberler arasında yer alıyor. Türkiye Futbol Federasyonu düşmenin kaldırılması sadece profesyonel ligler için değil amatörleri de kapsayacak durumda olacağını belirtmekte.

TFF HANGİ AYI İŞARET EDİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Mayıs ayının ilk haftasında toplanacaklarını Spor bakanlığı bilim kurulunun da görüşleri doğrultusunda karar vereceklerini söylerken inşallah Haziran ayında ligleri başlatırız dedi. Türkiye futbol federasyonu takımlara çalışmaları hakkında süre vereceklerini  2020-2021 futbol sezonunun geç başlayacağı konusunda takımlarla fikir alışverişte olduğu gelen haberler arasında yer alıyor.