Türkiye Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Saim Yılmaz yazılı basın açıklamasıyla hafta sonu başlayacak Amatör Süper Lig öncesinde tüm futbol camiasına centilmenlik mesajı verdi.

Yılmaz, “Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen yaşamımızda, gençlerimize daha nitelikli bir spor yaşamı sunarak geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir. Çocuklarımızı ilgi ve kabiliyetleri yönünde hayata hazırlamak, öğretmenlerin ve spor adamlarının yegane görevidir. Gençlerimizin yaşamını değiştirecek biçimde atacağımız en küçük bir adım, bize koşar adımlarla geri dönecektir.” dedi.

İl Temsilcisi Saim Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti.”Çocuklarımız yarınlarımız değerlidir. Bilgiyi, beceriyi değer edinmiş, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirmek, eğitim ve spor yapmakla mümkündür. Ülkeler arasındaki düşmanlıklar, dargınlık ve kırgınlıklar spor sayesinde ortadan kalktığı bir gerçektir. 17 Ekim 2009 Cumartesi günü başlayacak ve yaklaşık 8 ay sürecek olan amatör futbol müsabakalarının fair-play ruhuyla oynanması; Bu duyguyla, 2009-2010 futbol sezonunun çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.