Federasyon tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Futbol Disiplin Talimatı’nın 92. maddesi gereğince; Amatör kulüp futbolcusu yönünden Büyükler kategorisi ile, U18, U16, U14 ve U12 Lig müsabakaları infaz hesabında ayrı kategori sayılır.

Müsabakadan men cezası alan amatör futbolcu cezayı aldığı kategoride infazı tamamlamadan yaş kategorisinin uygun olduğu diğer müsabakalarda oynayamaz.

Ancak, futbolcunun ceza aldığı gençler kategorisinde resmi müsabakaların sona ermiş olması halinde, müsabakaları devam eden bir üst kategoride veya oynama hakkı olan bir alt kategoride kalan cezaların infazı mümkündür. Futbolcunun sezon içerisinde herhangi bir kategoride almış olduğu cezayı tamamlamadan sezonun bitmesi durumunda, cezanın infaz edilmeyen kısmı bir sonraki sezona devir eder ve futbolcunun yaşının tuttuğu kategori dikkate alınarak infaz edilir.

Kulübün futbolcusu dışında kalan kulüp görevlileri (yönetici, teknik adam, doktor, masör) hakkındaki hak mahrumiyeti veya soyunma odası ve koridorlara giriş yasağı müsabaka sayısına bakılmaksızın haftada 1 (bir) müsabaka hesaplanarak infaz edilir. Ceza alan amatör kulüp görevlisi infaz hesabında ceza aldığı kategori ile birlikte, diğer kategorilerde de cezalı sayılır.

Ceza alan futbolcunun cezasını tamamlamadan, bir kısım cezası bir sonraki sezona sarktığında ve bir sonraki sezon lisansını vize ettirmeyip kulüp görevlisi olarak (yönetici, teknik adam, doktor, sağlık görevlisi, ilk yardımcı ve masör) kart çıkarttığında kalan maç cezasını Futbol Disiplin Talimatı’nın 95. maddesine uyumlu olarak her maç için 7 gün üzerinden cezanın infazı gerçekleştirilir.

Aynı şekilde ceza alan kulüp görevlisinin (yönetici, teknik adam, doktor, masör) aldığı gün cezasının bir kısmı, bir sonraki sezona sarktığında, bir sonraki sezonda kulüp görevlisi olarak değil de futbolcu olarak lisans aldıysa, kalan gün cezasının her 7 (yedi) günü için 1 maç oynamamak suretiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 95. maddesine uyumlu olarak cezasının infazı gerçekleştirilir.”