Federasyon tarafından amatör takımlar için yayımlanan kitapçıkta varsa yoksa para ifadesi vurgulandı. TFF tarafından amatör takımların gerçekleştireceği itirazlara dahi ücret talep edildiği gözlemlendi. Federasyon’un amatör kulüpler ile ilgili yayımlandığı kitapçıkta şu ifadelere yer verildi:

“Amatör Futbol Müsabakaları ile ilgili olarak, Talimata uygun yapılacak itirazlar için;

a) Futbol İl Tertip Komitelerine yapılacak itirazlar: İllerde oynanan Yerel Amatör lig müsabakaları ile ilgili olarak Tertip Komiteleri nezdinde Talimata uygun olarak yapılacak itirazlar için 5 gün içerisinde Federasyon hesabına 250 TL itiraz ücretinin yatırılıp banka dekontunun itiraz dilekçesine eklenmesi zorunludur.

 b) Amatör Futbol Disiplin Kuruluna yapılacak itirazlar: Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında, Türkiye birinciliklerinde ve illerde oynanan Yerel Amatör lig müsabakaları ile ilgili İl Disiplin kurullarınca verilen kararlara Talimata uygun olarak, Amatör Futbol Disiplin Kurulu nezdinde yapılacak itirazlar için en geç 7 gün içerisinde Federasyon hesabına 250 TL itiraz ücretinin yatırılarak banka dekontunun itiraz dilekçesine (kulübün e-mail adresi mutlaka yazılacaktır) eklenmesi zorunludur. Kulüpler İl Disiplin Kurulu kararlarına karşı Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na yapacakları itirazı bulundukları ilin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu veya Futbol İl Temsilciliği kanalıyla yapacaklardır.

c) Amatör İşler Kuruluna yapılacak itirazlar: Bölgesel Amatör Lig ve İl Tertip Komitesi kararlarına Amatör İşler Kurulu nezdinde yapılacak itirazlar ile Türkiye birinciliklerinde yapılacak itirazlar için 5 gün içerisinde Federasyon hesabına 250 TL itiraz ücretinin yatırılarak banka dekontunun itiraz dilekçesine eklenmesi zorunludur. Kulüpler Tertip Komitesi kararlarına karşı Amatör İşler Kurulu’na yapacakları itirazları bulundukları ilin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Futbol İl Temsilcilikleri kanalıyla yapacaklardır. İtirazla ilgili diğer evrak ve belgeler ile itiraz dosyasının Federasyona gönderilmesi gerekmektedir.

 d) Federasyon Yönetim Kuruluna yapılacak itirazlar: Amatör İşler Kurulunca verilen kararlara karşı Federasyon Yönetim Kurulu nezdinde yapılacak itirazlar için 5 gün içerisinde Federasyon hesabına 250 TL itiraz ücreti yatırılarak banka dekontunun itiraz dilekçesine eklenmesi zorunludur.

 e) Tahkim Kuruluna yapılacak itirazlar: Bölgesel Amatör Lig, Yerel Amatör Lig müsabakaları ile Federasyonca düzenlenerek sonucu Türkiye Birinciliğine varan müsabakalarda Federasyon Yönetim Kurulunca ve Amatör Futbol Disiplin Kurulunca verilen kararlara karşı Talimata uygun olarak Tahkim Kurulu nezdinde yapılacak itirazlar için 7 gün içerisinde Federasyon hesabına 250 TL itiraz ücretinin yatırılıp banka dekontunun itiraz dilekçesine eklenmesi zorunludur. İtiraz sürelerine Cumartesi ve Pazar günleri de dahildir. 5. ve 7. gün cumartesi, pazar veya resmi tatil gününe denk geldiğinde takip eden ilk çalışma günü itiraz edilebilir.

Kulüplerin Amatör lig müsabakalarında Tertip Komitesi, İl Disiplin Kurulu, Amatör İşler Kurulu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Federasyon Yönetim Kurulu ve Tahkim Kurulu nezdinde yapacakları itirazlar için depozito bedellerini Federasyonun Türkiye (Garanti Bankası hesabına İBAN No: TR20 0006 2000 1860 0006 297253) yatırarak, niçin yatırıldığı ve bedeli açık olarak belirtilmek koşuluyla dekont aslı ilgili yerlere verilecektir. Yukarıda belirtilen itiraz miktarı bir futbolcu için geçerli olup, futbolcu sayısının birden fazla olması durumunda her futbolcu için ayrı ayrı itiraz bedeli yatırılır.”