Türkiye 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda başarıdan başarıya koşarak adını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Son olarak milli sporcularımız Busenaz Sürmeli ve Buse Naz Çakıroğlu madalya kazanarak bir kez daha Türkiye’nin gururu oldu.

Busenaz Sürmeli altın madalyayı kazandı…

Kokugikan Arena'da Busenaz, tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu'yla karşılaştı.İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz Sürmeneli, bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti. Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu göz yaşları içinde önce salondakileri selamladı sonra antrenörünün elini öptü.

Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara "Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum." dedi.Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da büyük bir heyecanla izledi. Kasapoğlu, maç sonunda sarıldığı milli sporcuyu tarih yazdığı için tebrik etti.Milli boksör Busenaz Sürmeneli, madalyasını düzenlenen törenle aldı.

51 kiloda Çakıroğlu, gümüş madalya kazandı...

Öte yandan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bir madalyada Buse Naz Çakıroğlu’ndan geldi. Boksta kadınlar 51 kiloda Çakıroğlu, gümüş madalya kazandı.  Kokugikan Arena'da Buse Naz, tarihi finalde Bulgaristan'dan Stoyka Zhelyazkova Krasteva'yla karşılaştı.Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta rakibinin kendisini köşelere sıkıştırmasına engel olamadı ve Bulgar boksör 5 hakemden de 10 puan aldı. İkinci rauntta da istediği oyunu ringe yansıtamayan Buse Naz, sadece bir hakemden tam puan alabildi.

Son rauntta da Bulgar sporcu üstünlüğünü korudu ve Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyatı gümüş madalya kazanarak tamamladı. Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği bulunan Buse Naz, olimpiyat gümüş madalyasını da başarılarına ekledi. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, madalyasını düzenlenen törenle aldı.