Sportmence programı Düzcespor’un Darıca Gençlerbirliği deplasmanından 1-0’la aldığı 3 puanın hemen akşamında, çarşamba akşamı yine dopdolu bir bölümle izleyicisini ekrana kilitledi. Usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin sunumuyla canlı yayınla ekrana gelen programa Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçifti ve Düzce Postası gazetesi yazarı gazeteci Metin Köseer konuk oldu.

“BU GALİBİYET ÇOK ÖNEMLİYDİ, TRANSFERLER ÇOK İYİ”

Düzcespor Eski Genel Kaptanı Özçiftçi, Düzcespor’un deplasman galibiyetinnin önemine vurgu yaparak, “Bu galibiyet için önce Düzcespor yönetim kuruluna, sporcu kardeşlerime, teknik heyete  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakikatten güzel bir maç oldu. Ben izledim. Şunu söyleyim; Darıca takımı baştan sona beraberliğe oynayan bir görünüm verdi.  Beşli savunma, çakılı defans yaptılar.  Düştükleri yerden 3-5 dakika kalkmadılar. Maçı berabere bitirmek gibi bir dertleri vardı. İkinci yarı 2 santrafora gidince,  golü bulduk.  Böylece galip gelerek deplasman fobisi kırdık.  Böylece  2. Yarı iki de iki yaptık.  3 puan çok iyi. Yeni transferler çok iyi. Özellikle Semih Üstün’ü çok beğeniyorum.” dedi.

“TARAFTAR, TRİBÜNLERİ DOLDURMALI, YÖNETİME DESTEK VERMELİYİZ”

 Özçiftçi, bundan böyle işin tarafa düştüğünü ifade ederek, “Bu pazar günkü Şile Yıldızspor maçında bizim de, taraftarlarımızın da tribünlerin doldurması lazım. Taraftar olarak sınıfımızı geçmememiz lazım.  Bu hafta 2 saatimizi ayıracağız, Susmadan desteğimizi vereceğiz. Malatya Yeşilyurt maçından sonra iki hafta ara iyi oldu. Zaten bir önceki programda, bunun faydalı olacağını, yeni transferlerin daha bir yerini bulacağını söylemiştim.” diye konuştu.

“YENİ YÖNETİM KURULUNDA DEĞERLİ İSİMLER VAR”

Özçiftçi, Düzcespor’un yeni yönetimini de değerlendirerek, “Değerli  isimler var. Daha geniş bir yönetim kurulu oldu. Başarılı olacaklarına inanıyorum. Düzcespor, bu yönetimle ve bu futbolcu ve teknik heyet ile şampiyon olacağına inanıyorum.  Ancak, hep beraber takımımıza sahip çıkmamız şart.” ifadesini kullandı.

“DEPLASMAN FOBİSİNİ KIRMAYA BAŞLADIK”

Düzce Postası yazarı- usta gazeteci Köseer darıca deplasmanından alınan 3 puanı, “Bu galibiyet nedeniyle, başta sporcu kardeşlerimizi, teknik heyeti ve başkan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum.  Ayrıca Darıca’ya gidip takımımıza destek olan taraftarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.   Düzcespor’un artık yavaş yavaş deplasman hobisini yenmeye başladığını vurgulayan Köseer, “Bunda da bizim programların etkisi oldu. 1-0 sıfır olsun bizim olsun mantığı var. Düzcespor’un bundan sonra  sürekli puan almamızı lazım. Maçlarda daha çok gol atmamız ilerisi için lazım.  Darıca maçında aşırtma bir golle, Nevzat’ın golüyle maç 76. Dakikada 1-0 oldu.   Yeni transferlerimiz var, biz gol atarız diye hesap yaparken, Biz berabere giderken rakip İskenderun 1-0 galipti. Biz golü attık, dünyalar bizim oldu.” dedi.

“İSKENDERUN MAÇI, KADER MAÇI”

Köseer, bundan sonra Düzcespor’un gollü maçlar kazanması gerektiğini belirtirken, “Daha önce lider değişir dedim, değişti. Biz bir hafta bay kaldık. İskenderun lider oldu. Arada 2 puan fark var var. Bu puan farkı kapanır. Biz her maçı almalıyız.  Ancak gollü maçlar kazanmalıyız. Averaj çok önemli. Biz maçları aldıkça, tüm takımlar bizden çekinecek. Düzcespor- İskenderunspor maçı var. Bu maç kader maçı.  Ne demiştim daha önceki programlarda, aradaki puan farkını açabildiğimiz kadar açalım demiştim.  Şimdiden sonra var mısın, yok musun günleri başlayacak. Şampiyon olacak mıyız, play off mı kalacağız?  Buna hep beraber karar vereceğiz.” diye konuştu.

“TARAFTARLARIMIZA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Usta gazeteci Metin Köseer, Düzcespor taraftarına ve Düzceliler’e seslenerek, “Takımımıza sahip çıkacağız. Tribünleri doldurmalıyız. Düzce’nin Düzcespor’dan başka neyi var. Düzceli, Düzcespor ile yaşıyor. Bu maçta, ilk yarı arası, bir bay kaldık. Bir haftada ertelendi. Taraftar Düzcespor’u özledi. Tribünleri doldurmalıyız.  Ama tahriklere kapılmamlıyız.  Takımımız mağlupken de berabereyken de sahip çıkıp tribünlerde destek vermeliyiz, Ama dediğim gibi takımımıza sahip çıkacağız. Tahriklere kapılmadan, ceza almamalıyız. Taraftar bu Pazar bütün futbolcuları ve yönetimi tribünlere çağırsın istiyorum.” dedi.

DEMİR ENER CANLI BAĞLANDI

Düzcespor’un nostaljisinin de yapıldığı programa, Düzcespor’un efsane kadrosunda yer alan ve 3 yıl formasını giyen ve halen İstanbul Bayrampaşa’da yaşayan eski futbolculardan Demir Ener’de  canlı telefon bağlantısıyla katılarak renk kattı. Demir Ener, eski Düzcespor efsane takımını anlatarak o günleri yeniden yaşattı. Düzcespor’a şampiyonluk yolunda başarı da dileyen eski Düzcespor’lu efsane futbolcu, Demir Ener, tüm Düzce’ye selam da gönderdi.

Öncü Spor Servisi