Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ve Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gümüşova Elmacık Poligonu'nda düzenlenen Türkiye Avcıbaşı Kupasına 9 ilden 67 sporcu katıldı. Her sene geleneksel olarak Haziran ayında yapılan Türkiye Avcıbaşı Kupası bu sene de büyük ilgi ile izlendi. 9 ilin katıldığı ve 67 sporcunun yarıştığı Kupada, sporcular Gelen Ayı, Koşan Domuz, Skeet, Sabit Hedef ve Sporting branşlarında birinci olmak için mücadele etti. Düzce Avcıbaşı Kupasını Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Atıcılık ve Avcılık Federasyon Başkanı Nur Ala Aliş, Asbaşkanı Abdurrahman Külünk, Genel Sekreter Yasemin Gök, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Gümüşova İlçe Jandarma Komutanı İsmail Bel ve Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yakından takip etti.

 

 


Düzce Avcıbaşı Kupasında Düzce Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu görsel ziyafet sporculardan ve izleyicilerden büyük beğeni aldı. Sıradışı mehteranlı Avcıbaşı Kupasında 3 el Ramazan Topu da atıldı.
Avcılık ve atıcılık sporunda Düzce’nin adının her şampiyonada Milli sporcular tarafından duyurulduğunu kaydeden Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “ 9 ilden 67 sporcu burada 3 gün boyunca hem yarıştı hem de kamp yaptı. İlimizin tanıtımı açısından önemli bir fırsat yakaladık çünkü Avcıbaşı Kupası sadece Düzce’de gerçekleştiriliyor. Bu kupada emeği geçen ve desteği olan Sayın Valimize, Belediye Başkanlarımıza, Gümüşova Kaymakamımıza, sporculara yemek ikramında bulunan Milli Sporcu Servet Sivrikaya’ya teşekkür ediyorum. Çok güzel bit Avcıbaşı Kupası geçirdik” ifadelerinde bulundu.

 

 


Düzce Avcıbaşı Kupası'nda genel klasmanda Bursa Merkez Av. At. Spor Kulübü birinci, Karaman Av. At. Spor Kulübü ikinci, Manisa Karaköy Av. At Spor Kulübü üçüncü ve Karadeniz Ereğli Spor Kulübü dördüncü oldu.


Genel Klasman Av teskereli avcılar kategorisinde Oktay Çivi birinci, Mehmet Bozoğlu ikinci ve Hasan Şimşek üçüncü oldu. Lisanslı sporcular kategorisinde ise Cüneyt Karakuş birinci, Zeki Haşimoğlu ikinci ve Özgür Sivrikaya üçüncü oldu.

 

 

 


Av teskereli Gelen Ayı kategorisinde Hasan Şimşek birinci, Göksun Uysal ikinci ve Atilla Alkan üçüncü oldu. Lisanslı sporcular Gelen Ayı kategorisinde ise Zeki Haşimoğlu birinci, Cüneyt Karakuş ikinci ve Mehmet Koç üçüncü oldu.


Av teskereli Koşan Domuz kategorisinde Mehmet Bozoğlu birinci, Mehmet Duman ikinci ve Oktay Çivi üçüncü oldu. Lisanslı Sporcular Koşan Domuz kategorisinde Cüneyt Karakuş birinci, Zeki Haşimoğlu ikinci, Özgür Sivrikaya da üçüncü oldu.

 

 


Lisanslı Sporcular Sabit Hedef kategorisinde Tekin Çalağan birinci, Yasin Yetim ikinci, Recai Velioğlu üçüncü olurken, Av Teskereli Sporcular Sabit Hedef kategorisinde Ozan Kaygısız birinci, Mehmet Bozoğlu ikinci ve Hasan Şimşek üçüncü oldu.


Av Teskereli Sporting kategorisinde Ertuğrul Topçu birinci, Oktay Çivi ikinci ve Mehmet Duman üçüncülüğü elde ederken, Lisanslı Sporcular Sporting'de Cüneyt Karakuş birinci, Özgür Sivrikaya ikinci, Beytullah Balkancı üçüncü oldu.

 

 


Müsabakalar sonunda düzenlenen kupa törenine, Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Nur Ala Aliş, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu il temsilcisi Arif Kayagil, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Milli sporcu Servet Sivrikaya katıldı.

 

 

 

Haber;B.Atağ