Hilmi Sever'in sorularını yanıtlayan Servet Yardımcı, yaptığı açıklamada, UEFA Kongresi için geçtiğimiz pazar günü İsviçre'ye gittiğini belirterek, "Avrupa Kulüpler Birliği cuma günü son toplantısını yapacak ve UEFA'nın yeni formatıyla ilgili nihai teyidini verecekti. Fakat cuma günü herhangi bir bilgi alamadık. Pazar günü Montrö'ye vardığımızda kulüplerin deklarasyonlarıyla karşılaştık. Bizim için tabii büyük bir sürpriz oldu. Bu denemeler yıllardır yapılmakta. UEFA hiçbir zaman buna müsaade etmedi. Bu kulüplerin bu kadar güçlenerek bugünkü konumlarına ulaşması UEFA sayesinde olmuştur" ifadelerini kullandı.



UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi başarılı organizasyonlarının yanına şimdi de Konferans Ligi'ni eklediğini hatırlatan Yardımcı, şunları kaydetti:

"Bunlar dünyanın en iyi futbol organizasyonları. Buradaki gelirin büyük bölümü zaten büyük kulüplere gidiyor. Finansal açıdan her türlü kazançlarını elde edebiliyor. UEFA bu turnuvalardaki gelirin yüzde 80'ini tüm federasyonlara dağıtıyor. Bu turnuvalarda yer almayan kulüplerin federasyonlarına da dayanışma ruhu adı altında para ödüyor. UEFA Avrupa futbolunun menfaatlerini koruyor, geleceğini inşa ediyor. Bu kulüpler bu tavırlarıyla, tipik bir darbe girişiminde bulundular. Kabul edilemezdi. Darbe teşebbüsünü UEFA Başkanı Alexander Ceferin' in güçlü ve katı duruşu liderliğinde, yönetim kurulu ve tüm UEFA heyeti engelledi. UEFA ve FIFA çok katı bir dayanışma örneği gösterdi, birlik, beraberlik mesajları verildi. Hiçbir şekilde buna müsaade edilmeyeceği söylendi. Özellikle kongredeki bu duruş çok önemliydi. 55 federasyon deklarasyon açıkladı. Özellikle FIFA Başkanı Infantino' nun konuşması da çok değerli oldu. Burada futbolun esas sahipleri olan taraftarlar, futbolcular ve teknik direktörler de tepki gösterdiler. İngiliz kulüpleri bunu anladılar. Avrupa futbolunun sahibi bu 12 kulübün başkanı olamaz. 12 kulüp başkanı o kulüplerin geçici olarak başındadır, kalıcı olan ise taraftar, şehir ve semttir. Avrupa futbolunun patronu UEFA'dır. UEFA kontrol eder, UEFA adaleti dağıtır. Kulüpler hatalarından çok çabuk döndüler, kulüplerin gerçek sahiplerinin taraftarlar olduğunu anladılar” ifadelerine yer verdi.