Düzce Gürcü Çiftlik Köyü’nde uzun süredir hizmette olan EVCEK Köy Yaşam Alanı bünyesinde birçok sportif faaliyetlerinde bulunan EVCEK Yaşam Gençlik Spor Kulübü’nün bir süre önce kurmuş olduğu Atlı Spor Kulübü de Türkiye Binicilik Federasyonu’ndan onay aldı.

Binicilik Federasyonu yetkililerinin Gürcü Çiftlik Köyü’ne gelerek inceleme yaparak onay verdiği EVCEK Atlı Spor Kulübü, Türkiye’de bu dalda faaliyet gösteren sayılı ve saygın kulüplerin arasında yerini almış oldu.

Muharrem Özçiftçi’nin başkanlığında kurulan EVCEK Atlı Spor Kulübü’nün logosu da Türkiye Binicilik Federasyonu resmi web sitesinde yerini alarak Düzce’nin bu daldaki tanıtımına katkı sağlamış oldu.

 “BALKAN ŞAMPİYONU YETİŞTİRDİK”

Düzce EVCEK Atlı Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçiftçi, Öncü TV’ye yaptığı açıklamada, bir süredir resmiyet kazandırılması için  üzerinde çalıştıkları Atlı Spor Kulübü’nün Türkiye Binicilik  Federasyonu  tarafından onaylandığını ifade etti.

Özçiftçi, kulübün Türkiye’deki Binicilik Federasyonu’na kayıtlı yasal 52 k ulüp arasında yer aldığını söyleyerek, “Atlı Dayanıklılık’ta  iki hafta önce bir bayan binici sporcumuz Balkan Şampiyonu oldu. Biz şimdi eğitiyoruz, daha sonra federasyona bildiriyoruz, geliyorlar imtihan yapıyorlar sınav yapıyorlar ve lisans veriyorlar. Sonrasında ise bizim lisanslı binicimiz oluyorlar.

Biz de burada gerekli desteği bulabilirsek, Atlı Dayanaklılık dalında nisan veya mayısta bir yarışma düzenlemeyi düşünüyoruz.  Düzce’ bu ilk defa olacak. Böyle organizasyonlarda Düzce’ye 70-80 tane at sahibi ve atlarıyla geliyor. Buraya en az 200-250 kişi gelip 3-5 gün kalacaklar. Bu da Düzce’nin ekonomisine ve turizm anlamında tanıtımına katkı olacak.” dedi.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ