Düzce’de geleceğin futbolcularını yetiştirilmesi amaçlanarak, Düzce Alt Yapı Derneğinin bir projesi olarak hayata geçen ve 15 takımın yer aldığı turnuvalar sonunda, finallere kalan Gökmen Zeki Futbol Okulunun 2009 yaşı  ile Düzce Gelişim futbol takımı ve Ayyıldız futbol takımının 2009 yaş kategorisindeki takımlarının maçları Düzcespor’un Şıralık’taki tesislerinde yapıldı. Her iki takımın maçları 25 dakikalık iki devre halinde yarım saha uygulamasıyla gerçekleşti.  Final maçlarına sporcu velileri de yoğun ilgi gösterdi. Tesisin dört bir yanına oturarak izleyen sporcu ailelerinin zaman zaman heyecanlandıkları gözlendi. 

İLK ŞAMPİYON 1. MAÇTA BELLİ OLDU

 Her iki maçı da deneyimli hakem Şaban Hüsgünel yönetti.  Gecenin ilk final maçı  Gelişimspor ve Gökmen Zeki Futbol Okulunun 2010  doğumlu  miniklerin müsabakasıydı. Her ki takımın kıyasıya verdiği maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Maçın ikinci yarısında ise Gelişimspor bir penaltı kazandı. Ancak atıştan sonuç çıkmadı. Gelişimspor, bu yarıda daha atak bir futbol oynadı ve üç şutu direkten geri döndü. Maçın, son 5 dakikasında Alperen takımını 1-0 öne geçiren golü atınca, Gelişimspor 1-0 galip duruma geldi. Maçta başkaca da gol olmayınca Düzce Gelişimspor rakibi Gökmen Zeki Futbol Okulunu 1-0 yendi ve şampiyon oldu.

2. MAÇTA DA GELİŞİM ŞAMPİYON OLDU

 Düzce Gelişim takımı 2010 doğumlu miniklerin final maçında da Düzce Ayyıldızpsor’u 4-0 yendi ve birincilik kupası almaya hak kazandı. Bu maçta da minik futbolcular arasında şampiyon olma mücadelesi vardı ve çekişmeli geçti. Final maçında, üstün olan taraf, Gelişimspor takımıydı ve bu üstünlüğünü rakibini 4-0 yenerek belli etti.

 YÖNETİCİLER VE TEKNİK ADAMLAR DA İZLEDİ

Düzcespor tesislerinde oynanan final maçını Düzcespor Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu, Düzce eski Belediye Başkanı ve eski Düzcespor Kulüp Başkanı İsmail Bayram ile birlikte izledi.  Finalleri ayrıca Düzcespor yöneticileri, Düzcesor Teknik Direktörü Yavuz İncedal. Düzcesporlu futbolcular, TFF Temsilcisi Gökhan Karadağ, futbol camiasından teknik adamlar ve basın ilgi gösterdi.

KUPA VE MADALYA SEVİNCİ

Final maçı sonrasında dereceye giren takımları kupalarını Düzcespor kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu verdi. Düzcespor As Başkanı Zekeriya Korkmaz, TFF İl Temsilcisi Gökhan Karadağ, Düzcespor Teknik Sorumlusu Yavuz İncedal futbolculara madalya verdi.

Haber/foto: Harun Can Şerbetçi.