Fenerbahçe’nin yaptığı tesisle spor yatırımlarında atağa geçen Kaynaşlı bu kez de kayak sporunun yeni adresi oldu. Başta Düzce Valiliği olmak üzere Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi ilçenin doğasıyla sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyor. Bin 300 rakımlı yayla, futbol ve motor sporlarının yanı sıra artık kayak severler için de sporun adresi oldu. Kış aylarında bol miktarda kar yağışı alması sebebiyle yaşama geçirilen baby lift (teleferik) sistemiyle yaylada bu kış kayak sporunun yapılabilecek.


Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar kayak sporu için ihtiyaç duyulan baby lift (teleferik) çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Teleferik sistemiyle Topuk Yaylası’na gelen tatilciler 300 metrelik bir meydanda kayak yapabilecek. Pistin denemeleri başarı ile yapıldı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar Teleferik sistemi ve kayak merkezi sayesinde bölgenin daha fazla tatilci çekeceğini belirtti.


Sistem sayesinde kayak sporuyla yakından ilgilenen sporseverler artık bu sporu yapmak için il dışına çıkmak zorunda kalmayacak.


Haber:Y.SEVER