Olağanüstü Genel Kurula 12 gün kala Düzcespor' da korkulan olacakmı? Medeni cesareti kendinde bulan Başkan adayları Düzcespor'un kapısını açacakmı ya da korkulan olup Düzcespor sahipsizmi kalacak? Kongre öncesinde merak edilen bu sorulara cevap aranırken, Düzcespor' un geçmişini iyi bilen Düzceliler arasında en çok bu soru soruluyor. Geçmişten de örnekler verilerek, gündemde olan üç seçenek konuşuluyor.

1. Kongrede Mehmet Keleş ağırlığını koyarak Hasan Aktürk yönetiminin göreve devam etmesini rica edecek. 2. Yine bir İşadamına rica minnet görevi alması teklif edilecek 3. Düzcespor sahipsiz kalacak. Bu sorular Düzcespor' un geçmişinde de bir çok kez soruldu ve cevaplandı. Ancak bu kez eski dönemlerde yaşanan bazı istikrarsızlıkların tekrar yaşanmaması dileğini, Düzcespor' u seven sevmeyen, tutan tutmayan herkes paylaşıyor. Şu anda ihtiyaç duyulan tek gerçeğin, masaya yumruğunu vurarak, ben bu göreve talibim diyecek güçlü bir başkanın, Düzcespor'u derleyip toparlayıp yeni bir sayfa açmak olduğu kabul ediliyor.

Bu güne kadar yaşananlar her ne olursa olsun , en baştaki Bürokratından en uçtaki taraftarına kadar yeri ve zamanı geldiğinde Düzcespor için kenetlenildiği göz ardı edilmezken, bundan sonra alınacak kararların uygulamaya geçilmesinde de “Her şey Düzcespor için” anlayışının geçerli olması umut ediliyor. Alınan başarısız sonuçlardan her seferinde birilerine faturalar kesilirken, artık bu tarz düşüncelerin bir kenara atılarak, “gün kafamızı ellerimizin arasına alarak düşünme günüdür” zihniyetinden yola çıkılması ve Düzcespor için artık ileriye dönük çözümler üretilmesi bekleniyor.