Düzce 6. Geleneksel Bisiklet Baharı etkinliği, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Gençlik Merkezi, Düzce Kızılay Şubesi, Düzce Bisiklet Kulübü, Düzce Bisikletciler Kulübünün katkı ve desteğiyle  gerçekleşti. Anıt Parkta başlayan etkinliğe   7’den 70’e yüzlerce bisikletli  ferdi veya aileleriyle birlikte katıldı.  Açılış törenine Düzce Milletvekili ve Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, Düzce Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı da katılarak birlikte 6. Bisiklet Baharı  turuna start verdiler. Program, katılımcılara kask ve yelek dağıtımıyla başladı. Düzce Belediyesi de Bisiklet Baharı etkinliği için bisikleti olmayan vatandaşlara,  EFOR BİKE uygulamalı bisikletleri ücretsiz tahsis etti.Bisiklet Baharı etkinliğinde Düzce Belediyesi Mehteran Takımı bir de konser verdi. Mehteran takımının  konseri katılımcılarca beğeniyle izledi.

İsa Yazıcı:”Ulusal ve uluslararası alanda öne çıkartmak istiyoruz.”

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı törende bir  açılış konuşması  yaparak, Kentte bisiklet kullanımın çok yaygın olduğunu belirterek, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençliğin ve sporun her daim içindeyiz. 6’ncısını düzenlediğimiz bisiklet baharını başlattık. Düzce’miz bisiklet kullanımına çok uygun bir alan. Son dönemde hava kirliliğinin arttığının da farkındayız. Düzce’mizin yerel kurumları bununla mücadele ediyor. Bizlerde bisiklet severler ve spor severler olarak burada bisiklet kulüplerimizin desteği ile yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla 6. Bisiklet Baharını düzenledik. İnşallah bunu önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası alanda öne çıkartıp, Düzce’mizin bisiklet kullanılabilir alanlarının hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Destek veren bisiklet kulüplerimize, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ayşe Keşir: “Bisikletleri görünce Düzce'deki çocukluğumu hatırladım.”

 Ak Parti Düzce Milletvekili ve Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, bisiklet baharı nedeniyle bir araya gelen bisikletlileri görünce Düzce’deki çocukluk günlerini hatırladığını, vurgulayarak, artık bisiklet hem çevre bilinci için hem spor için olsun daha da yaygınlaşıyor. Düzce’ye ve katılımcılara hayırlı olsun ifadelerinde bulundu. 

6. Bisiklet Baharı etkinliği turu yağmura rağmen, Anıt Parktan start verdi ve Saray Yerinde son buldu. Program diğer etkinliklerle son buldu.

Haber: Harun Can Şerbetçi.