Düzce’nin spor gündemini belirleyen Sportmence bu hafta yine çok konuşulacak açıklamalara sahne oldu. Sportmence’ye konuk olan Birol Yaman, Düzcespor yararına yapılan forma ve atkı satışlarından elde edilen gelirin bazı kesimler tarafından kulübe ulaştırıldığı bazı kesimler tarafından ise Düzcespor’a verilmediğini söyledi.                    
                    
‘Düzcespor’un yanında gibi görünen kişilerin aslında Düzcespor’un şampiyon olmasını istemiyorlar’ diyerek iddialı bir söylemde bulunan Yaman, “bu nasıl insanlık anlamış değilim. Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı’yı siz programa davet ettiniz. Sayın Başkan her şeyi anlattı. Gelirlerinin aylık 250 bin TL olduğunu söyledi. Allah aşkına Düzcespor’un gelirleri ne kadar? Koca bir sıfır. Yazık günah” diyerek sert açıklamalarda bulundu.

Düzcespor Başkanı Mehmet Saygun’un yalnız bırakıldığı eleştirisinde bulunan Yaman, “Sayın Başkan Mehmet Saygun benim babamın oğlu değil, hiçte tanışmam. Düzcespor’u kurum haline getirmesi için çalışmalar yapıyor. Cebinden 2 milyon TL para harcadı. Böyle başkanları bulup küstürüyoruz. Bolu Belediyesi Boluspor’a maddi kaynak sağlarken neden Düzce Belediyesi Düzcespor‘a maddi kaynak sağlamıyor?” dedi.

Kimseden çekinmediğini kaydeden Yaman, “ Düzce’de Düzcespor‘un şampiyon olması istenirken Düzcespor’un şampiyon olmasını istemeyen içerideki bir grup İrlandalılar var. Onları zamanı geldiğinde bunları bir bir açıklayacağım” diye ifade etti.