Kaynaşlı’da dün başlayan Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (DOSOD) ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) iş birliğince düzenlenen 2016 Türkiye Trial Şampiyonası'nın 6. Yarışı bugün sona erdi. Kaynaşlı ilçesi Motorsporları Merkezi’nde düzenlenen yarışların son gününde, farklı illerden 7 takımda, 14 araç ve 30 sporcu mücadele etti. Yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
“Ekipler arası puan farkı oldukça az”
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Düzce İl Temsilcisi ayrıca Yarışma Direktörü olan Beytullah Özenir yarıştan sonra gazetecilere bir basın açıklaması yaparak; “Şampiyonanın sondan bir önceki ayağını gerçekleştirdik. Şampiyonayı kovalayan ekipler arasındaki puan farkı oldukça az olduğu için rekabetli ve hızlı bir yarış geçiyor. Dün kazasız belasız 1. Etap koşuldu. Şampiyonaya toplamda 9 takım iştirak ediyor. Ancak kırılan bozulan 7 takım katıldı.” dedi.
“Rekabetli ve hırslı bir yarış”
Özenir, şampiyonluğu kovalayan ekipler arasındaki puan farkının az olmasından dolayı rekabetli ve hırslı bir yarışma geçirildiğini aktardı.
“Şampiyonluğu kovalayan iki takım birbirine çok yakın”
Yarışlara teknik arızalardan dolayı iki takımın katılamadığını dile getiren Özenir, "Katılımcılar ile seyirciler etabın güzel ve zevkli olduğundan bahsediyorlar. Şampiyonluğu kovalayan iki takım birbirine çok yakın. Bu yarışların şampiyonu belirleyeceğini söyleyebiliriz. Ancak belli de olmaz, sonuç itibariyle otomobil sporları mekanik bir spor. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. Rekabet son yarışa kadar sürecek diye tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.
Özenir, yarışlara ilginin dün az olduğunu ancak bugün bir yoğun seyirci ilgisi olduğunu sözlerine ekledi. Kaynaşlı’da gerçekleşen Trial 6. Ayak Yarışları sonuçlarının, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından açıklanması bekleniyor.