Düzce’de ihtiyaca cevap verecek modern stadyum yapılması için yıllardır devam eden bekleyiş nihayet sona eriyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte geçtiğimiz aylarda Düzce’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Düzce ziyareti sadece ulaşımdaki sorunlarla sınırlı kalmadı. Düzce'de uzun süredir ihtiyaç olan modern stadyum için yer belirsizliğinin giderildiği bizzat Bakan Arslan tarafından açıklandı.
Arslan’ın gerekli somut çalışmaların kısa sürede başlayacağını açıkladığı stadyumun Çakırlar Mahallesi'ndeki karayollarına ait alana yapılacağını bildirilmesinin ardından çalışmalar başladı.

Çakırlar Mahallesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait 88,5 dönüm alan bulunduğunu işaret eden Bakan Arslan, ‘Söz konusu alanın 48,5 dönümünün stadyum yapılması için devri yapılacak.’ dedi. 

Bunun üzerine Düzce Gençlik Spor il müdürlüğünde bulunan yetkililer Çakırlar mahallesinde bulunan arazinin Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devredilmesi için çalışmalar başlattığı öğrenilirken geçmesinin ardından proje çalışmalarının başlayacağı öğrenildi.