Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan Referandumu öncesinde destek istemek için geldiği Düzce’de, Düzcesporlular’a verdiği stadyum sözünün ardından 1 yılı aşkın süre geçmesinin ardından 24 Haziran’a Doğru Programı’nda masaya yatırıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Öncü TV’de katıldığı programda Düzce’nin projelerinin yer aldığı kitapçıkların içerisinde stadyum projesinin de olduğunu kaydederek hem projenin detaylarını hem de mevcut stadyumun akıbeti hakkındaki son durumu aktardı:

“Millet Bahçesi olacak”
Özlü, “Mevcut stadyumu taşıyacağız. Bunun için epey bir yer baktık. Bulduğumuz yer Kalıcı Konutlar mevkiinde Düzce Kasrı’ın karşısına düşen yer. Burada 160 dönüm arazinin karayollarından tahsisini aldık. Bir proje yaptırdık. Projemizde büyük bir stadyum var. Stadyum da 15 bin 81 kapasiteli. Bir avm yapıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü oraya koyuyoruz. Düzcespor’lu oyuncuların kalabileceği bir ev yapıyoruz. Yakıt istasyonu olacak. Sayın Başbakanımız söz verdiğinde bu yana çalışıyoruz. Şu anki stadyumun olduğu yeri de millet bahçesi yapacağız. Ankaralı bir mimarlık şirketine projesini yaptırdık. Düzce Kasrı’nın karşısındaki alana taşıyacağız eski stadyumu. O stadyumun olduğu yer de park olacak” diye konuştu.  

Haber: Ö.YILMAZ