Sportmence, iki haftalık sezon arasının ardından Öncü TV ekranlarında salı yine dopdolu bir bölümle izleyicisini ekrana kilitledi. Usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin sunumuyla canlı yayınla ekrana gelen programa Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçifti ve Düzce Postası gazetesi yazarı gazeteci Metin Köseer konuk oldu.  Programa ayrıca, 1970- 1976 yıllarında, Düzcespor’u 2. başkanlığını yapmış olan, merhum Tuğrul Aydıner’in oğlu,  Tunç Aydıner de telefonla bağlandı. Programda 3. Lig 2. Grup’ta ikinci yarının ilk maçında Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u deviren Düzcespor masaya yatırıldı.

‘İLK MAÇLAR ÖNEMLİDİR’

Düzce Postası gazetesi yazarı- usta gazeteci Metin Köseer, Düzcespor’un ikinci yarının ilk maçında, deplasmanda Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u yenmesiyle ilgili, “Düzcespor bu maçta sürpriz yaptı diye biliriz. Düzcespor, deplasman fobisini kırdı. Bunu sezon başından beri söylüyorduk. Düzcespor kendi sahasında galip geliyor, deplasmandan istediğini elde edemiyor diyorduk. Sezonun ilk maçları çok önemlidir. Sezonun ilk başlangıcında Malatya Yeşilyurt Düzce’de yenmiştik. Sezonun ikinci yarsının ilk maçında da bu takımı deplasmanda yendik.  Düzcespor’da Teknik Direktör Yavuz İncedal, iki yeni transferi de oynattı. Ben televizyondan izlediğim maçta, Nevzat’ın formsuz olduğunu gördük. Biraz rahatsız olduğunu duyduk. Bir iki hafta sonra toparlanacaktır, eski formuna kavuşup, takımını sırtlanıp, ağabeylik yapmaya devam edecektir.” dedi

‘BİZİM GRUP ÇOK ENTRESAN’

Köseer, Düzcespor’un grubunu da şöyle değerlendirdi: “Bizim grup çok enteresan bir grup, İskenderunspor gümbür gümbür geliyor. Ona keza Iğdırspor, da öyle. Orduspor da iyi oynuyor. Düzcespor, Malatya Yeşilyurt maçı sentetik bir sahada ve soğuk havada oynandı. Orta saha mücadelesi içinde güzel bir futbol oynandı. Dede Çelik bir gol attı. 1-0 oldu. 1-0 olsun bizim olsun dedik, üç puan bizim olsun dedik. Bu galibiyet önemli.  Bizim grupta, Iğdırspor 60- 70 milyon liraya kurulan bir takımdı, şimdi dağıldı, devre arasında yeni bir kadro kurdu. İskenderunspor da pahalı transferler yaptı. Düzcespor, 8-10 milyonluk takım, ama lider durumda. Bu ne demek oluyor? İnandığın zaman her şey oluyor demek.  Formayı ıslatınca, birlik beraberlik içinde olunca başarı geliyor. Düzcespor taraftarına gelince, Malatya deplasmanında, Yeşilyurt taraftarından fazlaydı. Bu bizi gururlandırdı. Düzcespor taraftarı olunca güç oluyor.”

‘BU HAFTA LİDERLİK EL DEĞİŞTİRECEK AMA BU YARI AVANTAJ BİZDE’

İlk hafta olduğu için, yeni transferlerin daha iyi kaynaşamadığı görüşünde olduğunu vurgulayan Köseer, “İkinci hafta bayız. Bu bizim için bir avantaj oldu. Daha iyi, daha sıkı bir çalışma yapacağız. Yeni transferler daha iyi takımla kaynaşacak. Arada bir puan fark var. Keşke daha fazla puan farkı olsaydı.   İkinci yarı nefes nefese geçecek. Kimi şampiyonluğu kovalayacak, kimi ligde kalmaya oynayacak, kimi transfer için oynayacak.  Bizim grupta çok mücadeleci bir ikinci yarı olacak. Bence ilerleyen haftalarda liderlik elde değiştirecektir. Düzcespor her maçını alarak, diğer takımlarda puan kaybederse, tekrar liderliğe döner şampiyonluğu göğüsleriz. Futbolcularımız ve artık ikinci yarının zorlu geçeceğini daha iyi biliyor. İnanıyoruz, Düzcespor sezon sonunda şampiyon olacaktır.” yorumunda bulundu.

“GALİBİYET İÇİN TÜM TAKIMI KUTLARIZ”

Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçiftçi de, Düzcespor’un Malatya Yeşilyurt galibiyetini, “Futbolcu kardeşlerimizi, teknik heyeti ve yönetimi kutlarız. Metin Köseer’in dediği gibi, ilk yarı deplasmanda galip gelememe fobisi vardı. Bu maçta bunu kırdık.  Çarşamba maçında hakikaten iyi futbol oynamadık. Düzcespor’da ilk yarıda, kadro zorluluğu vardı. Biri sakatlansa, sarı kart, kırmızı kart cezalısı olsa yerine girecek futbolcu sıkıntısı vardı. Şimdi ikinci yarı dört yeni transfer yapıldı.  Forvete iki oyuncu, orta sahaya bir oyuncu ve defansa bir oyuncu alındı. Hakikaten iyi transferler. Zaten bizim takım iyi bir takım. Bu Malatya Yeşilyurt galibiyeti iyi oldu.” sözleriyle değerlendirdi.

“İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK, DEPLASMAN FOBİSİNİ KIRDIK”

Kırmızı lacivertlilerin deplasman fobisini kırıldığını ve  buna devam edileceğine inandığını söyleyen Özçiftçi, ilk yarı arasını değerlendirerek, “15 gün ara iyi odu. Bu ara, transferler yapıldı. Uyum sorunu vardı. Bir haftalık bay olmamız bizim için bir avantaj.  Bir birlerini bu arada daha iyi tanıyacaklar, kondisyonlarını da daha iyi sağlayacaklar.   15 günde ne kadar hazırlanılacak. Geldiydi gittiydi. Transferdi. Ne kadar hazırlanacaklar. Hakikatten bir haftalık bay kalmak büyük avantaj.” şeklinde konuştu.

‘ŞİLE YILDIZSPOR MAÇINDA DÜZCESPOR DAHA İYİ OLACAK’

Düzcespor’un 3. haftada kendi sahasında oynayacağı Şile Yıldızspor maçı hakkında da görüşlerini ifade eden Özçiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki Şile Yıldızspor maçında bakacağız. Yeni transferleri göreceğiz. Daha iyi olacaklar. Şöyle yeni transferlere baktığımızda kariyerleri çok iyi. Dediğiniz gibi gol kısırlığı çekiyoruz. Ama ilk maç, suni çim saha, yeni transferler. Hakikaten zorlu bir grup, lidersin, tüm rakipler üzerine geliyor. Ama ikinci yarı tüm rakipler bize gelecek.  Biz bir Iğdırspor’a, Orduspor’a ve Kuşadası’na gideceğiz. Böyle büyük bir avantajımız var. Bunu değerlendirirsek mutlu sona ulaşırız. Ulaşacağımıza da inanıyorum. Yeter ki tüm Düzce birlik ve beraberlik içinde olsun.”

AYDINER PROGRAMA RENK KATTI

1970- 1976 yıllarında, Düzcespor’u 2. başkanlığını yapmış olan, merhum Tuğrul Aydıner’in oğlu,  Tunç Aydıner de İstanbul’dan telefonla bağlanarak, Düzcespor’un eski başkanlarını, kadrosunu, şampiyonluklarını, kaçan şampiyonlukları anlatarak programa renk kattı. Düzce’den uzun süre ara kaldığını ve ancak Düzcespor sevdasının hep sürdüğünü anlatan Tunç Aydıner, bu sezon Düzcespor’un iyi bir kadrosu olduğunu ve şampiyon olacağına inandığını söyledi.

Harun Can Şerbetçi’nin hazırlayıp sunduğu Sportmence, sezon boyunca her salı günü saat 20.00’de Öncü TV canlı yayınıyla izleyicisiyle buluşmaya ve birbirinden özel konuların katılımıyla Düzce’de spor gündemini değerlendirmeye devam edecek.

Öncü Spor  Merkezi