Aziz Yıldırım Kimdir ?

1952 yılında Diyarbakırlı bir baba Düzceli bir annenin oğlu olarak  Ergani’de doğdu Aziz Yıldırım. İlkokul ve Lise eğitimini Düzce’de tamamladı. Sportif kariyerine Düzce’de başlayan Yıldırım Hamidiyespor kulübünde de futbol oynadı.



Üniversite eğitimini Ankara’da Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde (Şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) inşaat mühendisi olarak tamamladı.  Üniversite sonrası Maktaş Mühendislik firmasını kurdu. Savunma sektöründe altyapı ve üst yapı müteahitlik hizmeti vermeye devam etmektedir.

1990 yılında Metin Aşık’ın Fenerbahçe başkanı olduğu dönemde yönetici olarak Fenerbahçe’ye hizmet vermeye başladı. 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına seçildi. 12 kez Fenerbahçe başkanlığı yaptı. Kulüp tarihinin en uzun süreli başkanlık yapan ismidir. 18 yıllık başkanlığı döneminde Fenerbahçe futbol da 6 kez şampiyonluk 7 kez de lig ikinciliği elde etti.
Aziz Yıldırım döneminde Basketbol ve Voleybol da kulüp tarihinin en başarılı dönemleri elde edildi.

Tesisleşme alanında Şükrü Saraçoğlu stadının kapasitesi 52.000’e çıkarıldı. Basketbol da Ülker Arena Sport yapıldı. Düzce Topuk Yaylası tesisleri kulübe kazandırıldı. İstanbul’da Faruk Ilgaz tesisleri yenilendi.
3 Temmuz 2011 tarihinde şike yapma ve ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla gözaltına alındı. Metris cezaevinde yaklaşık 1 yıl kaldı. 9 Ekim 2015’de yapılan duruşmada beraat etti.
2018 yılı Haziran ayında yapılan seçimli kongre ile 20 yıllık Fenerbahçe Başkanlığı sona ererken başkanlık koltuğunu Ali Koç’a bıraktı.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ