Kongreye yoğun katılım sağlanırken, Millevekili Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Baro Başkanı Ali Dilber,eski başkanlardan İhsan Çetin, Hasan Aktürk kongreye katılan isimlerden bazılarıydı.
Kongrenin başlangıcında Ali Dilber başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu.Muharrem Özçiftçi, Aydın Koç ve Özcan Dağıstanlı'nın verdiği dilek ve temennilerin öne alınması önergesi kabul edildi. Daha sonra kürsüye gelen Mustafa Yılmaz kayyum faaliyet raporunu açıkladı.

Kongrede konuşma yapan eski başkan Ferit Güsar, Düzce'nin üretmeyi unuttuğunu ve heyecanını kaybettiğini söyledi.Yeni nesilin Düzcespor'a sahip çıkması gerektiğine de değinen Güsar, yeni yönetimlere her zaman destek çıkacaklarını belirtti. Daha sonra söz alan Düzcespor eski genel kaptanı Muharrem Özçiftçi söz aldı. Transfer konusuna değinen Özçiftçi yeni teknik heyetin başarılı olacağına inandığını kaydetti. Aziziyespor Antrenörü Aydın Koç ise dilek ve temennilerde bulundu. Yeni nesil taraftar grubu olarak söz alan Ümit Keleş,yeni oluşturulan teknik kadrodan memnun olmadığını belirterek eleştirilerde bulundu. Seçim öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, herkesin Düzcespor için elinden geleni yapmaya çalıştığını söyleyerek, kalıcı çözümler üretilmesi için çok geç kalınmış olmadığını belirtti. Son olarak söz alan Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, öncelikle seçimin hayırlı olmasını dilerken, “ Geçen sezonda herkes bu takım ligden düşmemeli diyordu.O zamanlar bir şeyler yapma zamanının geldiği söyleniyordu.Sonuçta ligde kalmayı başardık. Ancak o tatsızlıklarla gündemde olmayı istemezdik.Birdaha bu durumlara düşmemek için el birliği ile mücadele etmemiz gerekiyor. Kurulacak olan yönetim bizimle uyumlu çalışırsa her zaman destekçisi oluruz. Ama çok biliyoruz havasına girilirse desteğimizi çekeriz.” dedi.

Seçime geçilmesinin ardından, tek liste olması nedeni ile oylama açık olarak yapıldı. Seçim sonrasında Başkanlığa Mustafa Yılmaz gelirken, asil yönetim listesi şu isimlerden oluştu:
Servet Sivrikaya, Mehmet Saygun, Nihat Demircan, Mehmet Keskin, Sedat Demirağ, Hakan Çetin, Timur Nezir, Kemal Özkurt, Murat Öz, Suat Öztürk, Tuncay Odabaş, Osman Yaman, Orhan Kaya.
Denetleme Kurulu:
Ayhan Gümüş, Hüseyin Fırat, Bülent Keser.