Taraftarlarına oynayacakları maç nedeniyle çağrıda bulunmak için basın toplantısı yapan Basın Sözcüsü Ercan Coşkun, Antrenör Behçet Üner ve takım kaptanı Alpay açıklamalarda bulundular. İlk olarak Nu-Door Düzce Gençlikspor Basın Sözcüsü Ercan Coşkun açıklama yaparken Çoşkun, Gençlikspor'un ilk karşılaşmasını 19 Ekim Pazar günü Pertevniyal Takımıyla 18 Temmuz Kapalı Spor Salonun da saat 16:00 ' da oynanacağını hatırlatarak diğer grupta mücadele edecek olan Akaçakoca Poyrazspor ve lig de mücadele edecek olan 23 takıma başarılar diledi. Çoşkun, bütün taraftarı maça beklediklerini de dile getirdi.

Antrenör Behçet Üner ise yeni bir sezona başlayacaklarını ve Pertevniyal' ın geçen seneden daha güçsüz olduğunu söyledi. Rakip takımı daha önceden Efes Pilsen' nin desteklediğini ancak bu sene Efes Pilsen'in Darüşşafaka' yı satın aldığını belirten Üner, Pertevniyal' da ki yetenekli mill oyuncuların Darüşşafaka' da oynadığını ifade etti.

Üner, Antrenörün de Efes Pilsen alt yapı Antrenörü Menderes Bey olduğunu söyledi. Kendilerinin çok az maç yaptığını ve ayrı takımlardan geldiğini de açıklayan Behçet Üner, gün geçtikçe daha iyi olduklarını, Pertevniyal maçını kazanarak iyi bir başlangıç yapmak istediklerini de belirtti. Bulundukları grubu da cadı kazanına benzeten Behçet Üner gruplarının çok zor bir grup olduğunu da sözlerine ekledi.