Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

“(1) Süper Lig ve TFF 1. Ligde yer alan kulüplerin, bu statüde belirlenen şartlar uyarınca Süper Lig U19 ve TFF 1.Lig U19 liglerine katılmaları zorunludur.

 (2) Katılım Formu ve Taahhütnamesinde yer alan yükümlülüklerini yerine getirmeyerek U19 Liglerine katılmayan; Süper lig kulüplerine 1.000.000.TL (Bir milyon Türk Lirası), TFF 1. Lig Kulüplerine 500.000.TL (Beş yüz bin Türk Lirası) para cezası verilir.

(3) Süper Lig U19, TFF 1.Lig U19 Liglerine katılmalarına rağmen müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.

 (4) Süper Lig U19, TFF 1.Lig U19 Liglerine bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk Süper lig kulüplerine 1.000.000.TL (Bir milyon Türk Lirası), TFF 1. Lig Kulüplerine 500.000.TL (Beş yüz bin Türk Lirası) para cezası ve hükmen mağlubiyet kararı verilerek bu takım ligden çıkartılır.

Bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

 MADDE 4- LİGLERİN OLUŞUMU 2020-2021 Sezonu U19 Gelişim Ligleri aşağıdaki şekilde; a) Süper Lig U19: 2020-2021 Süper Lig takımlarının U19 takımlarından, b) TFF 1.Lig U19: 2020-2021 TFF 1.Lig takımlarının U19 takımlarından, oluşur.

 MADDE 5- GL TERTİP KOMİTESİ (1) GL Tertip Komitesi, FGD Direktörü ve FGD Direktör Yardımcısı, Genç Futbolcu Gelişim Koordinatörü, Antrenör Eğitim Koordinatörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusundan oluşur.

(2) GL Tertip Komitesi’nin sekretarya işlemleri FGD Yönetici Asistanı tarafından yapılır.

 (3) GL Tertip Komitesi müsabakaların organizasyonunu yürütür, fikstürleri hazırlar ve Türkiye Şampiyonalarını organize eder

. (4) Müsabakaların organizasyonuna ilişkin tüm talepler kulüpler tarafından GL Tertip Komitesine yazılı olarak yapılır.

MADDE 6 – GELİŞİM LİGLERİ’NİN ORGANİZASYONU VE SORUMLULUK (1) Kulüplerin bildirdikleri münhasır saha ve tesisler; müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık uygulamaları, hijyen uygulamalarının düzenlenmesi hususundaki tüm sorumluluk ev sahibi kulübe aittir. Bununla birlikte müsabakalara katılan kulüpler ve kişiler işbu Statü’nün ekinde yer alan Covid-19 salgını tedbirlerine uymak zorundadır. (2) U19 Gelişim Liglerine katılan kulüpler FGD tarafından hazırlanan ve sezon öncesinde kulüplere bildirilen yaş gruplarına göre uygulanacak Yıllık Eğitim-Öğretim ve Antrenman Programına uymak zorundadır diye açıklamalarda bulundu.”