Düzcespor geçtiğimiz hafta Pazar günü 52 Orduspor karşısında ilk yarı orta düzeyde bir futbol ortaya koyarak ikinci yarı ise tel tel döküldü.

Temsilcimiz Düzcespor, 52 Orduspor karşısında yaşadığı top kayıplarıyla rakip takımın birçok pozisyona girmesine olanak sağladı. 52 Orduspor oyuncuları orta sahanın merkezinden gerçekleştirdiği hücumları sonucunda kalecimiz Orhan ile 4 kez karşı karşıya geldi. Bunu savunmaya bağlamak yanlış çünkü savunmayı günümüz futbolunda savunmanın takım halinde uyguladığı anlayışı hakim. Düzcespor nedense oyuna hükmedemiyor ve kaptırdığımız toplarda geri dönüşümüz olmuyor. İştahlı, istekli ve arzulu oynamıyoruz. Top rakipteyken alanları daraltmıyoruz ve kaymaları yapamıyoruz. Bu uygulamaları yapamayınca takım futbolundan uzak bir futbol sergiliyoruz. Yanlış zamanda yanlış müdahalelerde bulunduğumuzdan rakip takımlara birçok gol fırsatı sunuyoruz.

İKİNCİ YARI KALEMİZDEN ÇIKAMADIK

Düzcespor’un ikinci yarıda sergilediği oyuna bakacak olursak kendi sahamızdan çıkamadığımız gibi önemli oyuncularımız Yusuf, Barış, Metin, Nevzat, Malik, Ömer Faruk ve Sıddık’ta pek varlık gösteremedi. Çok şeyler beklediğimiz Yusuf’un daha çok sorumluluk alması gerekiyor. Takım olarak oyun akmadığında Yusuf’un sorumluluk alarak arkadaşlarına kol kanat olup takımımızı ateşlemesi gerekiyor. Bu durum gerçekleşmeyince Düzcespor, sahada çok kötü bir futbol sergiliyor. Düzcespor teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç maçın 63. dakikasında oyundan sağ bek Enver’i alarak yerine orta sahada görev yapan Sıddık’ı çekerek bu bölgeye Barış’ı monte etti. Böyle bir değişiklik olunca orta sahada Osman, Yusuf ve Barış üçlüsü yer aldığından orta sahamız rakip Orduspor’a göre daha yumuşak kaldı. Dalga dalga gelen Orduspor ataklarına sadece savunmamız ve kalecimiz Orhan göğüs gerdi. Oyuna ikinci yarı giren Ömer Faruk ise çok kötü performans sergileyince bütün umutlarımız tükendi. Bir takımda kötü oynayan çok oyuncu olunca en kötü senaryo ortaya çıkar. Kimi değiştirsen olmaz. Fakat bu futbolla alınan 1 puan bile çok iyi bir sonuç. Önce düzelmemiz gerekiyor, çünkü bu oyuncu grubunda üst düzey yetenekler var. Futbolcularımızın bir an önce kendilerine gelerek Başkan Gökhan Kapoğlu’na, Yönetim Kuruluna ve taraftarlara kendilerini affettirmeleri gerekiyor. Bizler sizlere çok güvendik, bu güveni boşa çıkarmayın.

HER FUTBOLCU DÜZCESPOR FORMASINI GİYEMEZ

Düzcespor’da alınan birçok oyuncu kolay kolay Düzcespor formasını giyemez. Koşmayan, mücadele etmeyen futbolcu grubuyla gelecek Ocak ayında yolları ayırmamızda fayda var. Bütün imkanların sağlandığı, yemeğinden tatiline hiçbir futbolcunun gerek maddi gerek manevi dertlerinin bulunmadığı, her futbolcunun bugüne kadar tek tek ihtiyaçlarının karşılandığı kadar Düzcespor’da mücadele etmeyen, varlık göstermeyen, terinin son damlasına kadar pes etmeyen futbolcuların yer alması gerekiyor. Takımımızda bulunan ve mücadele etmeyen futbolcularımızın yerine nokta transferler yapmak şart. Bu zorlu pandemi sürecinde kadrosu daha derin ve zengin olan takım grubumuzda şampiyonluğu rahat bir şekilde göğüsleyecek.