Geçtiğimiz hafta Organize Sanayi Bölgesindeki arsa üzerinden rant elde edenlerden bahsetmiştik. Şu anda bölgede bir müfettişin olduğunu öğrendik o yüzden bu konuyu bu soruşturmanın bu incelemenin sonuna kadar herhangi bir şekilde etkilememek, kamuoyunu yönlendirmemek adına bunu arka plana alıyoruz, bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta cuma günü Kitabın Ortasından programında Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli bizim konuğumuzdu. Burada çok enteresan bir bilgi ortaya çıktı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçiminde gruplardan seçilen meclis üyeleri kendi aralarında bir başkan, bir yönetim kurulu seçiyorlar. İş meclis başkanı ve yönetim kurulu başkanı seçimlerine gelindiğinde burada çok enteresan bir şey gelişiyor.

İddia bu ama kuvvetli bir iddia. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilecek 3 adaydan bahsediliyor. Tuncay Şahin, Ahmet Dertli ve Ertan Taşlı. Her ne hikmetse bu Ertan Taşlı’ya ne kadar koltuk versek doymuyor. Her tarafta olması lazım. Burada dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, şu andaki Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü, Düzce Milletvekilleri ve İl Başkanları toplantıda burada ne gibi bir süreç olsun düşüncesinde. Tabi bir bakanlık yapan birisinin Ticaret Odası Başkanını belirlemek gibi bir tasarrufu olsun. Ben Bakansam benim ilimdeki Ticaret Odası Başkanının seçilmesine müdahil olurum diyor ve oluyor.

Ahmet Dertli’nin iddiası bu ki doğruluğu da çok kuvvetli. Burada meclis çoğunluğunu sağlayan bir yönetim kurulu başkanı olacak. Burada bir canlı telefon bağlantısı yapılıyor. Görüntülü. Yer Nakliyeciler Kooperatifi’nin olduğu salon. Salonda oturanlar var. Bir iki meclis üyesi var gerisi kamyon şoförü arkadaşlar. Faruk Bey’e telefon doğrultuluyor ve görüyor musunuz biz burada Ertan Taşlı’yı destekliyoruz. Burada gördüğünüz hazirun da gerekli çoğunluğu sağlıyor ve biz bunu bekliyoruz. Ahmet Dertli ile Tuncay Şahin arasında bir değerlendirme yapılıyor ve işin sonunda dönemin Bakanı Sayın Faruk Özlü tarafından Tuncay Şahin’in Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olması kararına ve Ahmet Dertli’nin de meclis başkanı olmasına karar veriliyor.

Bunu ben şimdi niye anlattım. Ticaret ve Sanayi Odası bir memleketin iş dünyasının, üretenin, ticaret erbabının sesidir, soluğudur, nefesidir. Bu ticaret ve sanayi odasının 2 tane gündemi vardır. 1 ticaret ve sanayi odasına yeni bir bina bu geriye kaldı, bir de Gümrük Müdürlüğü vardı bütün giderlerini ticaret ve sanayi odası yapacaktı. Bunlara genel anlamda baktığımız zaman ticaret ve sanayi odası başkanı İktisat Kongresi’nde tarım bakanını eleştirmişti. Eksik ve vizyonsuz demişti. Tarım bakanı gitti bu da doğru ama bir toplumda Cumhurbaşkanı ve AK Parti’ye karşı ağzına geleni kulağı duymayacak şekilde bir öfke kusması gibi ifadeler var.

Hatta bunun bir kopyası AK Parti Genel Merkezi’ne gittiğini söyledi. Şimdi burada genel anlamda baktığınız zaman ticaret ve sanayi odası sosyal, ekonomik iştimai düzenin dengelerine faydalı ise bu başarı, bu öngörü Faruk Özlü’nündür. Yok cumhurbaşkanına ileri geri konuşacak, bakana öyle diyecek arka planda farklı siyaset, farklı adımlar atacak pozisyonda ise bu da AK Parti’ye zarar veriyorsa Cumhur İttifakı’na zarar veriyorsa bunun müsebbibi de Faruk Özlü’dür. İşin sonunda ağzından çıkan irade noktasında bir karar verilmiştir. Verilen karar şu Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli.

Peki bu ana kadar bu söylenmiyordu ne oldu, önümüzdeki günlerde seçim var. Ticaret odası meclis üyelerini seçecekler ama her şey bir tarafa Düzce’nin gerçekten iş adamının sesi soluğu, nefesi, yetkisi her anlamda resmi kurumlarda, idari kurumlarda, ticari kurumlarda, ithalatta, ihracatta Düzce’nin bir numara, iş verenin iş dünyasının, emek verenin bir numaralı sesi soluğu olması gereken Ticaret ve Sanayi Odası acaba bu misyonunu yerine getirdi mi? Bir binasını yapamayan bir verdiği sözün arkasında duramayan bir Ticaret ve Sanayi Odası ne kadar başarılı? İnsanlar ektiğini biçermiş. Güzel bir söz var onunla kapatalım konuyu. Hayat diyor niyetle nasip arasında yaşanır. Niyet ettin nasibine gelir. Niyetin hayır ise akıbetin de hayır olur. İnşallah hayır niyetli hayırlı günlerde buluşmak üzere.