Eski Bolu Milletvekili Necmi Hoşver’in ilimize ilçelerimize kazandırdıklarını şu ana kadar hizmet noktasında, rekor noktasında egale eden olmadı. Alternatifi bile yok. Yapmış olduğu hizmetler hakikaten büyük hizmetler. Bürokrasiden yakınırdı bazen derdi ki; 3 tane il müdürüm var. Telekom Baş Müdürü Akgün Değirmencioğlu, Nusret Alemdaroğlu SEDAŞ İl Müdürü ve Köy Hizmetleri İl Müdürü Kenan Üstünel. Şimdi Düzce’de bürokraside çok ciddi ama çok ciddi bir zafiyet var. Zafiyetleri genel anlatacağım başarıları özel anlatacağım. Şimdi Düzce’de 4 müdürlükte karı-koca şeklinde eşler oturuyor. Yani 4 il müdürlüğü koltuğunda oturanlar eşlerin il müdürü olduğu bir il müdürlükleri var. Faydalı mı değil mi bu bir ilin yönetilmesi konusunda bir zafiyet.

İkincisi hatırla gönülle atanan rica ile atanıp kenarda köşede bekleyen bir bürokrasi var.  Bürokratın derdi daha fazla yükselmek ve imkanları kullanmaktır ama bürokratın derdi siyasetçinin derdi ile bir olmadığı zaman buradan bir netice çıkmaz.

Bakınız örnek olarak söylüyorum; eksik, hata, zafiyet vardır. Kasıt vardır kusur vardır. Ama burada kasıt olarak görmediğimiz varsa kusur olarak gördüğümüz bir sağlık il müdürü var. Atom karınca gibi gece-gündüz 7-24 Düzce insanına hizmet etmek için çırpınıyor. Muncurlu’da bir devlet hastanesi var şuanda burada kadın doğum ve çocuk hastanesi olma konusunda bir çalışma var. Fakat burasının ameliyathaneleri günlerdir ruhsatlandırılmamış. Bürokrasi noktasında kolay da bir iş değil. Kim aşacak bu bürokrasiyi siyasetçi aşacak, kim gayret gösterecek bürokrat gösterecek. Yasin Yılmaz’ı tüm bürokratlara örnek gösteriyoruz. Atom karınca gibi gece-gündüz hastanesinde, hizmet üretiminde Sağlık İl Müdürü var. Gerçekten kendini adamış. Sağlık il müdürü milletvekili adayıymış olsun, bakan yardımcısı olsun, sağlık bakanı olsun. Biz bu memlekette bir yerlere giden Düzceliler’in ayağına çelme takmakla ne elde ettik. Sabah akşam dedikodu bir yere gelemedik. Hayırlı olsun milletvekilliği de yakışır.

Size bir örnek vereyim. Düzce Üniversitesi’nde bin 300’e yakın öğretim görevlisi var. Peki kaç tanesi Düzceli? Sayı 50’yi geçmiyor. Özellikle sayın rektörümüze seslenmek istiyorum. Eski Rektörümüz Şerifoğlu hocamız kendisini yanından ayırmadan bugünlere gelmesine vesile oldu. Peki, Nigar hanımefendi yanında veya çevresinde kimi bu işe hazırlıyor? Şu anda biz göremedik.

Yasin Yılmaz’a baksınlar Düzce’ye ne kadar faydalı olduğunu görsünler. Siyasetçi bunu istemez tabii. Çünkü yarın bana rakip olur diye istemez. Nigar Demircan Çakar’ın milletvekilliği adaylığı söz konusu, Ayşe hanımı ne yapacağız. Ayşe hanım kadın kolları genel başkanı ve bu millete güzel hizmetleri var. Şimdi onu oradan kaldıralım Nigar hanımı oturtalım. Öyle mi? O kadar küçük çekişmelerin içinde gidiyoruz ki, bürokrasi Düzce’de kanayan bir yara.

Valimiz gönül adamı bu gayet güzel. Hizmette bürokrat risk alacak niye ben bir örnek vereyim; ne kadar il müdürlüğü varsa bu müdürlükler siyasi iradenin siyasi iktidarın muktediretinden sonra makama gelmiş insanlar.

Düzce bürokrasisi kangrenli bir hale geldi ve kesinlikle ameliyata ihtiyacı var.

Herkes oturduğu yerden sağ gözüyle sayın valiye sol gözüyle sağlık müdürüne baksın kimin ne kadar çaba sarf ettiğini kimin neyle dertlendiğini görür.

Muncurlu’daki hastanenin hayata geçme noktasında mutlak ve mutlak bürokratın yanında siyasetçi ve mülki idare hızlı çözümler bulmalı millet özel hastanelere para veriyor, dışarıdaki hastanelere gidiyor. Zaten üniversite hastanesi ticarethaneye döndü biz anlatmaktan yorulduk bir çözüm bulamadık. 

Buradan Sayın Cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum. Düzce’de bürokrasi kangren hale gelmiştir. Mutlak ve mutlak ameliyat yapılmalı. Herkes kendi işine geldiği gibi hareket ediyor. Bütün İl müdürlüklerinin sahibi var. Sıkıntı da buradan geliyor. Sıkıntı büyük.