Düzce Belediyesi’nin yolları asfaltlama çalışmaları devam ederken bazı mahallelerde yaşayan vatandaşlar da isyan bayraklarını çekti. Yeni Mahalle Kırklar Sokak sakinleri de bunlar arasında yerini aldı.

Yaşadıkları sorun nedeniyle tozdan etkilenmemek için yolları hortumla kendileri sulayan vatandaşlar, artık sorunlarına bir çözüm arıyor. Üstelik asfalt yapılacak diye bir ay önce yol, ekipler tarafından sökülmüş olarak bırakıldı.

“Köy yolları asfalt ama şehir merkezinde asfalt yok”
Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan mahalle sakini Hikmet Demirci, şu ifadelere yer verdi:

“Buranın asfaltı söküldü. Yeni asfalt kaplanacak diyerekten mevcut asfalt söküldü. 1 aydır yol yapılmıyor. Kimseden geri dönüş olmadı. Sadece belediye başkanımız Karaca Deresi’nin orada küçük bir yaya köprüsü açılışı için geldi. Orada vatandaşlar sorduğunda yanındakilere serzenişte bulundu.  ‘Madem asfaltı yapmayacaktınız neden söktünüz?’ dedi. Sen başkansın nasıl bilmiyorsunuz bunu. Senin yanındakiler asfaltı söküyor neden bilmiyorsun? Bütün esnaf arkadaşlarımızla 153’ü arıyoruz her gün 4-5 kez ama 2 kez buraya sulama aracı geldi. Asfalt malzemen olmayabilir ama hiç olmazsa yolu sula. Dükkanların kapısını kapatıyoruz. Müşteriler kapalı zannediyor. Sıcaktan içeride boğuluyoruz. Kapıyı açıyoruz tozdan boğuluyoruz. Bayram üstü iş yapamıyoruz. Bize de yazık, vatandaşa da yazık herkese yazık. Millet çamaşır asamıyor. Asfalt olmayabilir, ekonomik kriz olabilir ama günde 2 kez sulasınlar. Ara sokaklar, her yer toz içinde. Köy yolları asfalt ama şehir merkezinde asfalt yok.”

“Zift yoksa sulama bari yapsınlar”
Bayram Aydın ise şu şekilde konuştu:

“Tozdan çok mağduruz. Arabalardan rahatsız oluyoruz. Dükkanımızın kapısını açamıyoruz bayram üzeri. Yollar yapılacak dediler, yapılmadı. Yapılmasını geçtik artık. Belediyeden itfaiyenin sulamasını istiyoruz. Sulamada yok. 40 gün oldu kazıyalı 2 defa sulama geldi. Çok mağduruz. Kendi imkanlarımızla hortumla ıslamaya çalışıyoruz akşama kadar. Zift yoksa sulama bari yapsınlar.”

“Düzce’ye belediye başkanı mı seçildiler, düşman mı seçildiler?”
Son olarak açıklama yapan Murat Ayyıldız ise şu cümlelere yer verdi:

“Göründüğü gibi 2 ay oldu asfaltı kazdılar. Malzeme yok diyorlar. Madem malzeme yoktu neden bu asfaltı kazdılar, neden bize toz toprak yutturuyorsunuz. Kapı cam açamıyoruz, balkonlara çamaşır asılmıyor. Bu rezillik ne? Düzce’ye belediye başkanı mı seçildiler, düşman mı seçildiler?

Haber: M. AYDIN